Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Augusztus 14. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Flesch Központ

Szent István Napok 2014

Szent István Napok 2014

A szigetköz legnagyobb ingyenes összművészeti fesztiválja

Két napra ismét a kultúráé és a szórakozásé a nemzetközi forgalmú mosonmagyaróvári Szent István Király út. Augusztus 19-én és 20-án, négy helyszínen, több mint 200 fellépő lesz városunkban. A Flesch 30 programsorozat kiemelt rendezvénye a Nyári Fesztivál - Szent István Napok, ahol mindenki számára ingyenes élő nagykoncertet ad a QUIMBY, majd augusztus 20-án Havasi Balázs sztárvendéggel a Budafoki Dohnányi Zenekar látványos előadását tekinthetik meg „Filmzenék vetítéssel” címmel.


Idén ötödször szuperprodukciók, igazi összművészeti fesztivál hangulat Mosonmagyaróváron, öt helyszínen: Fesztivál utca, Gyereksarok, Fehér Ló Galéria, Kisszínpad és Nagyszínpad. 2010 óta több tízezer embert mozgatnak meg a Nyári Fesztivál - Szent István Napok, 2014-ben újra tömegeket vár Mosonmagyaróvár. Kicsiknek és nagyoknak kínál programokat két napon keresztül a rendezvénysorozat. Óriási szabadtéri koncertek és mindkét nap más-más színes programsorozat várja a látogatókat. A nagyszínpadon augusztus 19-én a Quimby zenekar lép fel, augusztus 20-án este pedig a Budafoki Dohnányi Zenekar érkezik Havasi Balázs sztárvendéggel.

Augusztus 19-én, kedden 17 órakor nyílik a Fehér Ló Galériában az „Örökségünk” – Hagyományőrzés városunkban című gyűjteményes kiállítás, melyben napjaink tárgyalkotó nép – és népi iparművészei mutatják be alkotásaikat. 17 óra 40 perckor pedig indul a Langaléta Garabonciások gólyalábas műsora a piactértől a kisszínpadig, ahol kb. 18 órától bemutatják „A parádé” című előadásukat. 19 órától a kisszínpadon fellép Péterfy Bori &Love Band, akik a koncertek sorát nyitják a fesztiválon. Augusztus 19-én 21 órától a nagyszínpadi Quimby zenekar nagykoncertjét, a kisszínpadon 22 óra 30 perctől Punnany Massif koncertje követi, és zárja az első napot.

Államalapító Szent István királyunk ünnepén 9.45 órai kezdettel a Kisszínpadon az idei évben szabadtéri Szentmisét celebrál Kapui Jenő, a mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplom plébánosa. A misét követően a hagyományoknak megfelelően a Szent István szobornál koszorúzás lesz.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának támogatásával elkészül a Szigetköz legnagyobb halászléje. Mindenkit szeretettel várunk egy adag hamisítatlan, friss halászlére a koszorúzást követően.

Új helyszínen, a Városháza dísztermében lesz a Pro Urbe díj átadási ünnepsége. Ez alkalommal Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata ünnepi Képviselő-testületi ülést tart, ezt követi a díj ünnepélyes átadása.


Augusztus 20-án, az ünnephez híven, mint minden évben lesznek gyermekprogramok a Gyereksarokban: 15 órától „A mérai hegytetőn”- a Kislaptáros Népzenekar interaktív gyermekműsora; 16 óra 30 perctől pedig „A világ kenyere” Écsi Gyöngyi énekes bábjátéka (Árgyélus Színház).

Augusztus 20-án reggel 9 órától este 20 óráig a Fesztivál utcában mindenkit vár a Mesterségek utcája program, ahol közel húsz mesterséget ismerhetnek meg a látogatók. Ezeken kívül szabadtéri hangszerkiállítás is lesz a Magyar Hangszermíves Céh gyűjteményéből Bársony Mihály hagyatékból. Hangszerbemutató és –készítő műhely aprók tánca táncházzal. A Hansági Múzeum közreműködésében pedig címersütés, nyomdakészítés.

Augusztus 20-án, a kisszínpadon délben kezdődnek a programok: „Jó ebédhez szól a jó zene” magyar nóta – operett és világslágerek összeállítás várja az érdeklődőket; Molnár György Lyra-díjas harmonikaművész előadása; a Budapest Voices tagjai produkcióját láthatják és hallhatják Zenés emlékezések – „In memoriam” Cserháti Zsuzsa, Máté Péter, Komár László, Bódi László „Cipő” címmel; a Moson Big Band; a Budapest Voices.

A nagyszínpadon az ünnepi műsor és a fesztivál koronája este 21 órától a Budafoki Dohnányi Zenekar látványos előadása zárja „Filmzenék vetítéssel” címen, melyben sztárvendég Havasi Balázs. A kétnapos fesztiválprogramot a hagyományok híven körülbelül 22 óra 30 perckor tűzijáték zárja az előadást követően.

A Mosonmagyaróvári Nyári Fesztivál - Szent István Napok a város és a Szigetköz legnagyobb kulturális, szórakoztató és turisztikai attrakciója évről-évre, mely tízezreket vonz a városból, a környékbeli településekről, az ország több pontjáról és büszkén mondhatjuk, hogy határainkon túlról is. Az idei összművészeti fesztivál is ingyenes, mint az elmúlt öt évben.

Találkozzunk Mosonmagyaróvár és a Szigetköz legnagyobb ingyenes összművészeti fesztiválján, 2014. augusztus 19-20-án!


További információ: www.szentistvanfeszt.hu

Időpont: 2014. augusztus 19-20.

Helyszín: Mosonmagyaróvár, Mosoni városrész, Szent István király ut

GYERTEK!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.