Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Október 25. 15:02, szombat | Helyi

Vádemelési javaslat a fémtolvajok ellen

Vádemelési javaslat a fémtolvajok ellen

A három gyanúsított egy hédervári telephelyről gépkocsi alkatrészeket és tartozékokat tulajdonított el. A körzeti megbízottak a tehergépkocsit és utasait Abdán igazoltatták.

Az öttevényi körzeti megbízottak 2013. augusztus 20-án 1 óra 50 perckor Abdán, a Bécsi úton közúti ellenőrzésen igazoltatták a zárt tehergépkocsit és utasait. A három férfi a jármű rakterében szállított járműalkatrészek és karosszéria elemek eredetét hitelt érdemlően igazolni nem tudta, ketten személyazonosításra alkalmas okmánnyal sem rendelkeztek. Az egyenruhások a sofőrt és két utasát a Győri Rendőrkapitányságra előállították és a rakományt lefoglalták.
A vizsgálat megállapította, hogy a három győri férfi a vas- és fémhulladékot Hédervárról, egy bekerített, de nem zárt telephelyről tulajdonította el. Járművükkel éjszaka behajtottak az udvarra, az ott tárolt alkatrészeket és egyéb tartozékokat összeszedték és a raktérbe pakolták. A műhelyépület előtt leállított, javítás alatt álló tehergépkocsik oldalfalait kalapáccsal leütötték és magukkal vitték.
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Sz. András 39 éves, F. Szabolcs 34 éves és F. Dániel 26 éves győri lakosok ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást lezárta, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.