Városlista
2024. április 14, vasárnap - Tibor

Hírek

2021. Március 19. 14:31, péntek | Helyi

1200 négyzetméteres csarnokot épít az Óvártej Zrt.

1200 négyzetméteres csarnokot épít az Óvártej Zrt.

Versenyképesség-növelő támogatási okiratot adott át péntek délután Szijjártó Péter külügyminiszter az Óvártej Zrt.-nek.

Az Óvártej Zrt. 1,1 milliárd forintos beruházással egy több mint 1200 négyzetméteres csarnokot épít, mellyel a különböző új berendezések beszerzése után az üzem kapacitása 20 százalékkal bővül. Ehhez a beruházáshoz a kormány 294 millió forintos támogatást biztosított, mellyel 135 munkahelyet tudtak megvédeni - mondta el a sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A vállalat három év alatt megduplázta a feldolgozott tej mennyiségét. Több mint 40 tehenészetből szállítják a mosonmagyaróvári céghez a tejet, ezáltalt az Óvártej Zrt. a térség legnagyobb tejfelvásárló vállalatává vált.

- A magyar külgazdasági teljesítmény szempontjából is fontos ez a beruházás, hiszen az itt megtermelt sajt 95%-át exportálják, tehát a kapacitás növekedése a magyar export növekedését is jelenti. Az olaszok pedig emellett a hetedik legnagyobb beruházók Magyarországon - tette hozzá Szijjártó Péter.

Egy új gyártó-, valamint csomagolósort vásárolnak majd a támogatásból. A cég olasz igazgatója, Carlo Volpe elmondta nehéz helyzetbe hozta a vállalatot a koronavírusjárvány, hiszen a tej folyamatosan érkezett, a vendéglátóipar kényszerű leállása miatt azonban a megrendelések elmaradtak. Az igazgató szerint a házhozszállítások megnövekedésének köszönhetően már jobb a helyzet.

A vállalat leginkább Európába szállít sajtokat, a főbb piacok Olaszország, Németország, Franciaország, valamint Spanyolország, de kapnak megrendelést Ázsiából is. Carlo Volpe elmondta: Mosonmagyaóváron a pizzériák egy részében is Óvártejes mozzarella kerül a pizzákra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.