Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2021. Március 19. 14:31, péntek | Helyi

1200 négyzetméteres csarnokot épít az Óvártej Zrt.

1200 négyzetméteres csarnokot épít az Óvártej Zrt.

Versenyképesség-növelő támogatási okiratot adott át péntek délután Szijjártó Péter külügyminiszter az Óvártej Zrt.-nek.

Az Óvártej Zrt. 1,1 milliárd forintos beruházással egy több mint 1200 négyzetméteres csarnokot épít, mellyel a különböző új berendezések beszerzése után az üzem kapacitása 20 százalékkal bővül. Ehhez a beruházáshoz a kormány 294 millió forintos támogatást biztosított, mellyel 135 munkahelyet tudtak megvédeni - mondta el a sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A vállalat három év alatt megduplázta a feldolgozott tej mennyiségét. Több mint 40 tehenészetből szállítják a mosonmagyaróvári céghez a tejet, ezáltalt az Óvártej Zrt. a térség legnagyobb tejfelvásárló vállalatává vált.

- A magyar külgazdasági teljesítmény szempontjából is fontos ez a beruházás, hiszen az itt megtermelt sajt 95%-át exportálják, tehát a kapacitás növekedése a magyar export növekedését is jelenti. Az olaszok pedig emellett a hetedik legnagyobb beruházók Magyarországon - tette hozzá Szijjártó Péter.

Egy új gyártó-, valamint csomagolósort vásárolnak majd a támogatásból. A cég olasz igazgatója, Carlo Volpe elmondta nehéz helyzetbe hozta a vállalatot a koronavírusjárvány, hiszen a tej folyamatosan érkezett, a vendéglátóipar kényszerű leállása miatt azonban a megrendelések elmaradtak. Az igazgató szerint a házhozszállítások megnövekedésének köszönhetően már jobb a helyzet.

A vállalat leginkább Európába szállít sajtokat, a főbb piacok Olaszország, Németország, Franciaország, valamint Spanyolország, de kapnak megrendelést Ázsiából is. Carlo Volpe elmondta: Mosonmagyaóváron a pizzériák egy részében is Óvártejes mozzarella kerül a pizzákra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 27. 09:47, szombat | Sport

Szoboszlai góljával győzte le a Real Betist a Liverpool

Szoboszlai Dominik találatával a Liverpool FC labdarúgócsapata 1-0-ra nyert a Real Betis ellen a pénteken Pittsburghben rendezett felkészülési mérkőzésen.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Mélyponton a születésszám

Az előzetes adatok szerint 2024 júniusában 6040 gyermek született és 8863 ember halt meg; 2023 júniusához képest a születések száma 17, a halálozásoké 5,9, a házasságkötéseké pedig 14 százalékkal csökkent