Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. December 04. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: Saját

Mennyei csokoládé Albertkázmérpusztáról

Mennyei csokoládé Albertkázmérpusztáról

A Lapos Csokoládé Kft. 2011 óta működik Albertkázmérpusztán. Alapítói; Foki Izabella és férje, Koncos Zoltán a biztos, kiszámítható és tervezhető életmódnak fordított hátat ezért a kihívásokkal teli, kreatív munkáért.

Izabella a csokoládé-készítő, szaktudását a belga Csokoládé Akadémián szerezte, jelenleg is folyamatosan képzi magát, hogy mindig naprakész legyen az aktuális trendekkel, ízekkel, formákkal kapcsolatban. János az ügyvezető, aki a csokoládé gyártás alapjait biztosítja az ízektől kezdve a csomagolásig, valamint a vállalkozói-, illetve minőség-ellenőrzési feladatokat látja el. Így egymást tökéletesen kiegészítve alkotnak egy igazán nyerő párost. Legfontosabb céljuk mindig a kiemelkedő minőség.

És hogy hogyan készül a csoda nap, mint nap?

A tökéletes csokoládé alapja természetesen a megfelelő alapanyag kiválasztása, itt kezdődik minden, ezért Izabella kizárólag csak kiváló belga és francia gyárak termékeit használja. A díszítőelemek aszalt vagy szárított gyümölcsök, olajos magvak, a töltelék pedig tiszta gyümölcsmassza vagy saját ötleteik alapján kreált krém.
Az ét-, tej- és fehér csokoládé felolvasztásához és temperálásához külön gépek állnak rendelkezésre, hogy az egyes alapanyagok ne keveredhessenek. A gépek folyamatosan megfelelő hőmérsékleten tartják a csokoládét. Kisebb csokoládé mennyiség temperálását azonban Izabella a mai napig kézzel végzi.
A megfelelő hőmérsékletű és struktúrájú csokoládét hideg formákba kerül, bonbonok esetében pedig elkészülnek a megtöltésre szánt csokoládéhüvelyek. Ugyan ezt a folyamatot is lehetne gépesíteni, de Izabella jobban szereti maga végezni, hiszen így lesz igazán szép és hibátlan a végeredmény.
Mielőtt a formába öntött csokoládé megszilárdulna, helyükre kerülnek a díszítőelemként szolgáló aszalt és szárított gyümölcsök, olajos magok.
A hűtőszekrényben megszilárdult csokoládéhüvelyekbe Izabella nyomózsák segítségével tölti a kiváló minőségű gyümölcspürét vagy ízletes krémet. Kezei közül csak kifogástalan csokoládék kerülhetnek ki.
Pralinék esetén kicsivel szilárdabb a töltelék, ami egy keretbe marad megdermedésig. Mikor már vágható a massza, azonos méretű darabok készülnek, melyeket Izabella egyesével márt a töltelékhez legjobban illő csokoládéba és még mielőtt megszilárdulnának, szintén egyesével díszíti őket.
Az elkészült ínycsiklandó csokoládék légmentesen záródó zacskókba és díszdobozba kerülnek.



Hát így zajlanak a ChocoCard csokoládé manufaktúra napjai. Ugye jól hangzik? A folyamatot bárki a saját szemével is megtekintheti, hiszen az érdeklődőknek lehetőségük van betekinteni a csokoládé készítés rejtelmeibe is!Egyéni látogatókat és csoportokat egyaránt szívesen fogadnak, de mivel a műhelymunka folyamatosan zajlik, ez némi szervezést igényel, ezért minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges! A műhelylátogatás ingyenes.

És hogy mi mindennel szolgál még a Lapos Csokoládé Kft.?

- Kifejezetten ajándéknak szánt termékük a ChocoCard, mely zamatos gyümölcsökkel és magokkal díszített csokoládé csodás ajándékdobozban, alkalomhoz illő képeslappal,

- Táblás csokoládék különböző méretekben és ízekben,

- Bonbonok, pralinék folyamatosan bővülő választékban,

- Drazsék: a legfinomabb aszalt gyümölcsök csokoládéburokba rejtve akár sós vagy fűszeres íz világgal,

- csokoládé nyalókák kicsiknek és nagyoknak,

- szezonális csokoládék,

- egyéb mennyei édességek, mint pl. az étcsokoládéba mártott kandírozott citrushéj.

A termékkínálat a nemzetközi trendeknek és a hazai íz világnak megfelelően folyamatosan bővül.

Miután idén augusztusban az igen rangos Great Taste Awards gasztronómiai versenyen pisztácia trüffel termékük csillagot kapott, most ha lehet még nagyobb elismeréssel gazdagodott a kis csoki manufaktúra. Október 17-én zárult az International Chocolate Awards 2015, melynek regionális versenyén arany-, a World Final-ben pedig ezüstérmet nyert a ChocoCard Mangó bonbon karamellizált fehér csokoládé burokban!
Foki Izabella így beszélt erről a fontos szakmai elismerésről: „Azt mutatja, jó irányba haladunk és nemzetközi szinten is megállják helyüket a termékeink.”
És hogy egy picit a kulisszák mögé lássunk, arra kértük, meséljen a zsűrizés menetéről.
„A zsűri versenytől függően 20-50 főből áll. A regionális versenyek zsűrije kisebb, míg a World Final-é már közel 50 fő. A tagok kisebb csoportokban kóstolják a termékeket, tehát minden egyes zsűritag nem kóstol meg minden egyes csokoládét.”

Lapos Csokoládé Kft.

Cím: 9243 Albertkázmérpuszta, Futrinka utca 1.
Telefonszám: 30/4321 251
E-mail cím: info@chococard.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.