Hírek
2018. December 01. 12:14, szombat | Helyi
Új üzemcsarnokot avattak az Óvártej Zrt.-nél - képgalériával
Másfélmilliárdos saját finanszírozású beruházással épített új üzemcsarnokot az Óvártej Zrt.,
amelynek olasz tulajdonosai az egyik legmodernebb technológiával friss tejből készítik a Stockholmtól Lisszabonig keresett termékeiket. Az új üzemegységet Dr. Nagy István agrárminiszter nyitotta meg november 30-án Mosonmagyaróváron.
Nagy István beszédében kiemelte:
Hazánk mezőgazdasági potenciáljának és az évszázados gazdálkodási hagyományok megőrzésének köszönhetően mára Európa élvonalába tartozunk a tejtermelésben

Mosonmagyaróvár és a tejfeldolgozás szervesen összekapcsolódik egymással, hiszen a városban 115 évvel ezelőtt kezdődött el a sajtgyártás. A ma átadott fejlesztés nemcsak a város, az Óvártej Zrt, hanem a magyar agrárium számára is jelentős lépés. Az iparágat érintő nehézségek ellenére (válságok és járványok) stabilizáltuk az állattenyésztést, benne a szarvasmarha ágazat helyzetét.
Az állatállomány száma 2011 óta rendületlenül növekszik, a felvásárolt tehéntej minőségén túl, mennyiségében is jelentős pozitív változás látható. 2010 éves mennyiségéhez képest 17%-os növekedésről beszélhetünk. A hazai állattenyésztés egyik legnagyobb gazdasági súlyú ágazatának kibocsájtása a tavalyi évben már 171 milliárd forint volt.
A ma átadott fejlesztés nemcsak a város, az Óvártej Zrt, hanem a magyar agrárium számára is jelentős lépés.

Az 1903-ban alapított sajtgyár öt éve, 2013-ben került a Valcolatte családi cég tulajdonába.
Az új 1000 négyzetméteres üzemegységében stracchino és mozzarella készül. – mondta a megnyitón Carlo Volpe, az Óvártej Zrt. igazgatója.
Az elmúlt 5 évben cégünk az új tulajdonosi kör tőkeinjekciója segítségével egy nehéz és veszteséges helyzetből profittermelő céggé tudta kinőni magát. Az innovációknak köszönhetően a magyarországi termelést energiahatékony és környezetkímélő módon dupláztuk meg az elmúlt három év során – tette hozzá.
Az 1903-ban alapított sajtgyár öt éve, 2013-ben került a Valcolatte családi cég tulajdonába. A hazai és a környező országok sajtkínálatának bővítését az olasz tulajdonosok friss tejből és a magyarországi munkaerő megtartásával valósítják meg.
Mosonmagyaróvár és a tejfeldolgozás szervesen összekapcsolódik egymással, hiszen a városban 115 évvel ezelőtt kezdődött el a sajtgyártás.

Fehérhé dr. Bodó Mariann, Mosonmagyaróvár város jegyzője a tradíciókra hívta fel a figyelmet. Mint mondta:
a bicentenáriumi évének végéhez közeledő magyaróvári gazdasági akadémián kezdte el írni Ujhelyi Imre a sajtgyártás történetét. Az Óvári sajtot azóta a mosonmagyaróvári és a megyei értéktár is az elsők között emelte a helyi értékek közé, mely ma már a nemzetközi piacon is méltón megállja helyét. A vállalat gazdasági sikerei így nemcsak a város, hanem az ország számára is megbecsülést és elismerést adnak.
Az ünnepélyes megnyitót üzemlátogatás és a helyi specialitások kóstolása zárta.
Kapcsolódó galéria
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 12. 10:38, péntek | Helyi
Két generáció, egy szenvedély: A Mihalik-bajnokcsalád
Ismerjük meg Mihalik Mirát, a még csak tizenhét éves autóversenyzőt.
2025. December 13. 07:10, szombat | Bulvár
Leprás megbetegedést igazoltak Kolozsváron egy ázsiai nőnél
Leprás megbetegedést igazoltak Kolozsváron egy ázsiai fiatal nőnél, további három lepragyanús társa pedig még megfigyelés alatt áll - közölte pénteken a Maszol.ro kolozsvári hírportál.
2025. December 13. 07:10, szombat | Külföld
Ukrajnai háború - Az Európai Unió tartósan befagyasztja az orosz állami vagyont
Az uniós tagállamok kormányait tömörítő Tanács úgy döntött, hogy meghatározatlan időre megtiltja az EU területén befagyasztott, az Orosz Központi Bankhoz tartozó eszközök Oroszországba történő visszautalását
2025. December 13. 07:09, szombat | Belföld
NAV: év végéig érdemes a kisvállalati adót választani
Jövőre még több cég választhatja a kisvállalati adót (kiva), ugyanis megduplázódik a belépési határ.













