Városlista
2024. február 27, kedd - Ákos, Bátor

Hírek

2024. Február 12. 12:09, hétfő | Helyi

Két könyv, egy életmű: Beszélgetés Deák Ernővel

Két könyv, egy életmű: Beszélgetés Deák Ernővel

Deák Ernő munkásságába nyerhetnek betekintést az érdeklődők február 21-én, szerdán 17 órától a Huszár Gál Városi Könyvtárban.

2024. február 21-én, szerdán 17 órai kezdettel a Huszár Gál Városi Könyvtárban találkozhatnak az érdeklődök Deák Ernővel, aki nem csupán széles látókörrel rendelkező történész, az ausztriai magyarság fáradhatatlan szervezője, de az egyik kötetében költői munkásságába is betekintést enged.

A beszélgetőtársak: Böröndi Lajos költő, a Mosonvármegye Könyvkiadó vezetője és Jánosi Zoltán irodalomtörténész, a Magyar Napló főszerkesztője és a Kiadó vezetője. A kötetekből felolvas Ádám Ágnes könyvrestaurátor. A bemutatott munkákat egy gazdag szakmai és felelősségteljes közéleti életút összegzésének, számvetésének tekinthetjük, ami egyben vetés is a jövő magyarjai számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.

2024. Január 05. 14:52, péntek | Helyi

Festménykiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Varga Katalin kortárs festőművész festményeiből nyílik kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtár emeleti kiállítóterében 2024. január 12-én, pénteken 17 órától.

2024. Február 27. 14:34, kedd | Kék hírek

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki megölte kolléganőjét Veszprémben

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki megölte kolléganőjét egy veszprémi üzemben

2024. Február 27. 14:32, kedd | Életmód

Magyar szakemberek és orvosok utaztak Csádba

Csádba utaztak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szakemberei, valamint civil orvosok csoportja egy humanitárius segítségnyújtó program keretében - hangzott el a TV2 reggeli műsorában.