Városlista
2020. november 23, hétfő - Kelemen

Hírek

2020. Október 25. 18:17, vasárnap | Helyi

"30 éve szabadon"

“30 éve szabadon” címmel nyílt vándorkiállítás a Flesch Központ előtt péntek délután. A kommunizmus bukására és a kelet-európai nemzetek harminc évvel ezelőtti forradalmára emlékező tárlat november 6-ig tekinthető meg.

A jelenlévóket dr. Árvay István, polgármester köszöntötte, aki elmondta, a tárlat egy időutazás, ami kronológiai sorrendben mutatja be azt, hogy Magyarország hogyan jutott el a kommunista diktatúrából a rendszerváltoztatásig.

A kiállítást hivatalosan Baczoni Dorottya nyitotta meg, aki kiemelte, fontos, hogy megemlékezzünk a rendszerváltoztatás eseményeiről, és át kell gondolni, hogy mit is jelentett valójában 1989-1990 Magyarországnak és a világnak.

A 13 tablóból álló kiállítás, idézetek és fényképeken keresztül mutatja be, hogy miként jutott el Magyarország a kommunista diktatúrától a rendszerváltoztatásig. A tárlatot 2019. június 16-án mutatták be, Nagy Imre és mártírtásai újratemetésének 30. évfordulóján. Azóta az ország számos pontján, összesen 37 helyszínen mutatták be a vándorkiállítást. A „30 éve szabadon” című tárlat november 6-ig tekinthető meg a Flesch Központ előtt.

Kiállítás megnyitónCsépai Eszter színművész és Csetverikov Iván működtek közre.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 20. 07:51, péntek | Helyi

Megkezdődtek a szabadtéri színpad építési munkálatai

Elkezdődtek a munkálatok a Várnál, már építik a leendő színpad mögötti kiszolgáló épületet. A szabadtéri színpadra CLLD pályázaton nyert 50 millió forintot az Óvári Gazdászok Szövetsége.

2020. November 19. 16:41, csütörtök | Helyi

Átadták a szociális munka napi díjakat

A szociális munka napja november 12-e, azonban az idei évben, a koronavírus járvány miatt elmaradt a városi ünnepség.

2020. November 19. 14:40, csütörtök | Helyi

Sikeresen szerepelt az egyetemi kosárlabda csapat

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Nyugati csoportjának soron következő fordulójában, a BME-t fogadta a Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem.

2020. November 19. 11:08, csütörtök | Helyi

Kötelező maszkviselés - Csalókra figyelmeztetnek

A kormányrendelet értelmében, Mosonmagyaróvár egyes területein, közterein kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, 6 éves kor felett.