Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Április 13. 08:19, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

58 ezren adózó már leadta a bevallását Győr-Moson-Sopron megyében

58 ezren adózó már leadta a bevallását Győr-Moson-Sopron megyében

Május huszadika a magánszemélyek személyi jövedelemadó-bevallásának határideje. Ennek megkönnyítésére illetve a felmerülő kérdések megválaszolásra kedden nyílt napot szervezett Győrben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopro

Megyénkben eddig 58 ezren már beadták személyi jövedelemadó-bevallásukat, akik még ezt nem tették meg, felkereshették a hivatalt problémáikkal. Az eddig érkezett bevallások esetében látszik, hogy a tavalyinál kevesebben igénylenek vissza adót, aminek oka bizonyos kedvezmények megszűnése. A munkáltatóktól érkezett igazolások már mindenkihez el kellett, hogy jussanak, ez alapján kiszámolható a befizetendő összeg. Fontos figyelni arra, hogy a számolás alapja idén az úgynevezett szuperbruttó.

Az adóhivatal arra is felhívja a figyelmet, hogy a dokumentumokat több helyen alá kell írni, és a visszaigénylés teljesítéséhez a bankszámlaszámot is pontosan kell megadni. A következő napokban megkezdődik az egyszerűsített bevallás igényléséhez szükséges nyomtatványok postázása, ez április 20-ig mindenkihez megérkezik. Aki nem bajlódik maga a nyomtatványok kitöltésével és megfelel az erre vonatkozó előírásoknak, ennek visszaküldésével kérheti, hogy a hivatal készítse el számára a bevallást

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.