Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Március 20. 14:11, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

A fehér rizs növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát

A fehér rizs növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát

A fehér rizs hozzájárulhat a 2-es típusú diabétesz kialakulásához – mutattak rá a Harvard Egyetem kutatói. Minden egyes nagy adag tál rizs ugyanis 11 százalékkal növelte a betegség kialakulásának kockázatát.

Az Egyetem kutatói mindezt négy országban, Kínában, Japánban, Ausztráliában és az Egyesült Államokban elvégzett vizsgálatuk alapján állapították meg. Ehhez mintegy 350 ezer embert vizsgáltak 22 éven keresztül, s ez idő alatt 13 ezer személynél alakult ki a 2-es típusú diabétesz.

A szerzők a British Medical Journal című szakfolyóiratban azt írták: 'Úgy találtuk, hogy a fehér rizs vélhetően növeli a kettes típusú cukorbetegség kockázatát, különösen akkor, ha nagyobb mennyiségben fogyasztják, ahogyan azt az ázsiaiak teszik'.

A barna rizsben ugyanakkor olyan tápanyagok, rost, magnézium, vitaminok vannak, amelyek megvédenek a betegség kialakulása ellen – írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.