Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Január 26. 07:59, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxygen Media

A győri hipermarketekben sem használható fel az Erzsébet-utalvány

A győri hipermarketekben sem használható fel az Erzsébet-utalvány

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint az Erzsébet utalványt kezelő Nemzeti Üdülési Alapítvány egyetlen nemzetközi kereskedelmi lánccal sem folytatott érdemi tárgyalásokat az utalványok elfogadásáról.

A magyarországi üzletláncokkal 3 százalékos elfogadóhelyi jutalékban állapodtak meg, míg a nemzetközi láncoknak 6 százalékot ajánlottak, amely az OKSZ szerint üzletileg elfogadhatatlan feltétel. A szervezet rámutat, hogy a nemzetközi élelmiszeráruházak részesedése az élelmiszer költségekben 50 százalék, így a vásárlók egy része "pórul jár", ha esetleg nem tudja Erzsébet utalványát egy hipermarketben, vagy nemzetközi diszkontban beváltani. Az OKSZ felmérése szerint Győrben egyetlen nemzetközi élelmiszer áruház sem szerepel az elfogadóhelyek listáján.
Szerkesztő: Kulcsár Viola


Az OKSZ kedden megvizsgálta az elfogadóhelyek listáját, és azt tapasztalta, hogy több, véletlenszerűen kiválasztott nagyobb városban - például Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Siófokon, Szegeden, Szekszárdon, Székesfehérváron, Szolnokon, Veszprémben, Zalaegerszegen - egyetlen nemzetközi élelmiszer áruház sem szerepel az elfogadóhelyek listáján.


A nemzetközi élelmiszerkereskedelmi áruházláncok pontosan dokumentálják tárgyalási kezdeményezéseiket és a kapott válaszokat. Mérlegelik azt a lehetőséget is, hogy megállapodás nélkül elfogadnak majd Erzsébet utalványt, természetesen további lépésekre is felkészülnek - olvasható a szövetség közleményében.
(MTI)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.