Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 08. 07:09, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A járványhelyzetre hivatkozó csalót ítéltek el Tamásiban

A járványhelyzetre hivatkozó csalót ítéltek el Tamásiban

Kilenc hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt csütörtökön jogerősen a Tamási Járásbíróság egy pári férfit, aki a járványhelyzetre hivatkozva csalt ki pénzt helybeliektől.

A Tolna Megyei Főügyészség közleménye szerint a 29 éves férfi április 28-án és 29-én hat embert keresett fel otthonában vagy szólított meg az utcán, azt állítva, hogy a települési, illetve a kisebbségi önkormányzat megbízásából rászoruló gyermekeknek gyűjt pénzadományt.

Két sértett adott neki ezer illetve kétezer forintot, a többiek visszautasították a kérést. Közülük ketten pénz helyett tartós élelmiszert ajánlottak fel, ezt azonban ő nem fogadta el. Az adománygyűjtéshez az önkormányzatok nem adtak megbízást, a cselekményt kizárólag a haszonszerzés motiválta - írták.

A férfit a Tamási Járásbíróság távmeghallgatáson két rendbeli csalás, négy rendbeli csalási kísérlet miatt ítélte el, a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztette - közölte Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.