Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. December 03. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: saját

A képeslapírás etikettje az ünnepek idején

A képeslapírás etikettje az ünnepek idején

Már az 1700-as évek óta küldenek az emberek képeslapokat. Azonban van pár dolog, amiben tanácstalanok vagyunk.

Amiben tanácstalanok vagyunk: soha nem tudjuk pontosan mikor kell elkezdeni a képeslapok küldését, hogy pont jókor érkezzen meg a barátokhoz és családhoz. Az se világos, hogy érdemes 200-at küldeni minden ismerősnek, vagy csak 20-at a szeretteinknek. Íme egy komplett útmutató a karácsonyi képeslapok etikettjét illetően.

Írd kézzel!

Az általad elküldött képeslapok sokat jelentenek azok számára, akik elolvassák, valószínüleg évekig megőrzik. Bár nyilvánvalónak tűnik, de azért elmondjuk, hogy üdvözlőlapokra tollal illik írni. Ne nyomtass rá a képeslapra szöveget és ne is írj rá ceruzával. Attól, hogy nem kézzel írott a kártya, személytelenné válik, és úgy hat, mintha több ezer embernek küldenéd el ugyanezt a pár sort.

Tüntesd fel a neveket

A képeslapra mindig írd rá azoknak a nevét, akik küldik a jókívánságokat. Ha nemcsak a saját nevedben írsz, hanem egész családod nevében, akkor sorolj fel név szerint mindenkit, esetleg írd oda, milyen család. Nagyon rosszul néz ki, amikor rövidítésekkel van aláírva, például A. vagy B.

Papír vagy virtuális?

Egyes javallatok szerint még mindig a klasszikus papír-üdvözlőkártyák az igaziak, de ma már rengetegen küldenek virtuális képeslapokat is. Hogy miért? Mert szépek, változatosak, gyorsan megérkeznek és ugyanakkora örömet okoznak, mint a hagyományosak. Egy barátság vagy kapcsolat nem kevésbé értékes, ha e-mailben kapjuk a képeslapot és nem a postán. Persze azért mélyebb hatást gyakorol az emberre egy valódi kártya elolvasása, mintha a számítógép képernyőjét bámulná.

A kézzel készített üdvözlőlapok különlegesek és egyediek, ezekkel igazán nagy örömöt szerezhetsz közeli barátaidnak, családtagjaidnak. A karácsonyi képeslapok kézzel készítése boldog időtöltést biztosít egy téli délutánon úgy felnőttek, mint gyerekek számára.

Nézd meg kézzel készített képeslap ötleteinket itt:

- Gombokból lett karácsonyfa
Talán a legegyszerűbb kézzel készített képeslap tipp ez a ragasztott gombokkal kirakott karácsonyfamintás képeslap.


-Varázslatos karácsonyfa gyertyákkal
Az egyszerű fehér kartonlapból hajtogatott képeslap előlapjára zöld, arany és barna filctoll segítségével rajzold meg a karácsonyfát.Díszeknek ragassz kristályokat, gyertyának hosszúkás gyöngyöket, gyertyalángnak pedig narancssárga kristályokat.

-Mókás hóember
Különböző színes papírok egymásra ragasztásával alkosd meg a képen látható vicces karácsonyi képeslapot. Díszítsd tetszésed szerint folctollal és kristálykövekkel.

Mikor küldd el?

A képeslapokat december első két heten kell elküldeni az üdvözlőlapokat, hogy esélyt adj arra, hogy viszonozni tudják a jókívánságokat. Így nagyobb valószínüséggel kapsz te is képeslapot még Karácsony előtt.

A nemzetközi postaszolgálatnak több időre van szüksége a kártyák kiküldésére, ezért ha külföldre küldöd december első hetében kell legkésőbb kiküldened.

Az üzleti karácsonyi üdvözlőlapok esélyt ében ajánlott kiküldeni, így tud időben megérkezni. Nagyszerű gesztus, hogy távol élő barátaidat és családtagjaidat felköszöntöd. A másik oka, amiért időbadnak, hogy egy pillanatra az emberek kivetkőzzenek a hivatali sablonból. Az ügyfeleknek küldött üdvözlőlapok segítenek a jó kapcsolatot fenntartani, míg a munkatársak közti képeslapváltásnak jó csapatépítő hatása van.

Tekintsd meg képeslapjainkat itt:

http://infomovar.hu/kepeslapkuldes/page:1/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.