Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. December 24. 10:06, szombat | Helyi
Forrás: AQUA Szolgáltató Kft.

A lakosságért dolgoznak: Sikeres évet zárt a víziközmű szolgáltató

A lakosságért dolgoznak: Sikeres évet zárt a víziközmű szolgáltató

Újabb négy szigetközi település csatlakozik az AQUA Kft-hez.

Újabb négy szigetközi település csatlakozik 2012. január 1-től az AQUA Szolgáltató Kft. szolgáltatási területéhez. A Pannon-Víz Zrt. és az AQUA Szolgáltató Kft. közt a napokban született megállapodás és az illetékes önkormányzatok döntése értelmében Rajka, Dunakiliti, Dunasziget, Feketeerdő ivóvíz- és szennyvíz szolgáltatását 2012. január 1-től az Aqua Szolgáltató Kft. látja el.

Az AQUA Kft. az utóbbi másfél évben több alkalommal is növelte szolgáltatási területét. 2011. január 1-től csatlakozott az AQUA Kft. szolgáltatási területéhez Jánossomorja, Mosonszolnok, Várbalog és Újrónafő. A négy településhez tartozó víziközmű hálózat átvételével ekkor mintegy 8100 fővel nőtt az AQUA Kft. ivóvíz és szennyvíz szolgáltatását igénybe vevő fogyasztók száma.


2011. július 1-jétől az ellátott 11 településsel (Ásványráró, Hédervár, Kimle, Károlyháza, Darnózseli, Lipót, Dunaremete, Püski, Halászi, Máriakálnok és Kisbodak) és a hozzájuk tartozó víziközmű vagyonnal együtt csatlakozott az AQUA Kft-hez a Szigetközi Vízszolgáltató Nonprofit Kft., amely a csatlakozást követően az AQUA Szigetközi Üzemmérnökségeként működik tovább. Az AQUA Kft. által ellátott fogyasztók száma ekkor 11.240 fogyasztóval növekedett.
A 2012. január 1-től csatlakozó újabb négy szigetközi településsel (Rajka, Dunakiliti, Dunasziget, Feketeerdő) növekszik az AQUA Kft. által ellátott fogyasztók száma. Az AQUA Kft. így a következő év elejétől összesen 23 településen szolgáltat.


Leitner László, az AQUA Szolgáltató Kft. ügyvezetője a csatlakozás kapcsán elmondta: az AQUA célja az, hogy a csatlakozással minden település jól járjon. Az AQUA Kft. jelenleg az ország egyik legolcsóbban szolgáltató víziközmű cége, így a lakosság terhei is csökkenhetnek a jövőben. A vállalat ugyanakkor fontos feladatának tekinti az általa kezelt víziközmű vagyon állagának megóvását, és a lehetőségekhez képest maximális fejlesztését. Az ügyvezető célja, hogy az AQUA Kft. önállóságát megőrizve a Mosonmagyaróvári kistérségben és a Szigetközben egy modern, lendületesen fejlődő, fogyasztók számára is érezhetően többet nyújtó víziközmű szolgáltatóként működhessen.


2011-ben kimondottan sikeres évet zárt az AQUA Szolgáltató Kft. A többlépcsős területi növekedés mellett a szolgáltató cég Mosonmagyaróváron és környékén is mindent megtett azért, hogy végrehajtsa a 2011-es évre tervezett víziközmű hálózati felújítási munkákat. Többek között sikeresen befejezték a mosonmagyaróvári Flesch Károly úti lakótelep ívóvízhálózati rekonstrukciójának második ütemét, valamint a Bartók Béla úti szennyvízcsatorna rekonstrukció első ütemét. Utóbbi munkát a következő évben folytatják a cég munkatársai.


- 2011-ben jelentős lépéseket tettünk az ivóvíz- és szennyvíz hálózat rekonstrukciója érdekében, sokkal többet, mint a korábbi években. Jelentős erőfeszítéseket tettünk a csapadékvíz elvezetés ügyében is, ennek a munkának az egyik legjelentősebb állomása a Liszt Ferenc utca ivóvíz rekonstrukciójához kapcsolódó csapadékvíz elvezető felújítása volt. A csapadékvíz elvezetés megoldása hosszabb folyamat, egy több milliárd forintos fejlesztés része, de a legnagyobb problémákat már idén is sikerült orvosolni és az AQUA folytatja a munkát, minden évben szánunk ezekre a munkákra erőforrást – mondta el Leitner László ügyvezető.


2011-ben a válság ellenére az AQUA 1,6 milliárd forint éves árbevételű céggé növekedet, munkatársainak létszáma 133 főre nőtt. Az AQUA azon dolgozik, hogy még költséghatékonyabban működjön és az emberek többsége pozitívan értékeli ezt a törekvést, valamint a szolgáltató cég tevékenységét. Ebben szerepe van annak is, hogy az év során több olyan rendezvény is szervezett az AQUA, amire a mosonmagyaróváriak méltán büszkék lehetnek, ilyen volt többek között a márciusi Víz világnapi rendezvény, valamint a júniusban megrendezett Csapvízivási Guiness rekord kísérlet. Nagyra értékelik az emberek azt is, hogy az AQUA Szigetközi Friss Víz néven saját palackozott ivóvizet hozott forgalomba. Leitner László ügyvezető értékelése szerint összességében nagyon sikeres évet zárt az AQUA Kft..

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.