Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Szeptember 06. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Flesch Nonprofit Kft.

A Legjobb Zenés Előadás Díja

A Legjobb Zenés Előadás Díja

Újabb elismerésben részesült az ExperiDance Production Tánctársulata.

Az idén ötödik alkalommal megrendezésre került Magyar Teátrum Nyári Fesztivál keretében az ExperiDance Production Tánctársulata, a Szarvasi Vízi Színház színpadán a Monte Cristo grófja 100. előadásának megnyitó ünnepségén, augusztus 24-én a Gyöngyhajú lány balladája című Omega-musicallel megnyerte a Legjobb Zenés Előadás díját.

A díjat Vona Tibor, az ExperiDance alapító ügyvezető igazgatója és tulajdonosa, valamint Pozsgai Zsolt, a darab írója vette át.



A 21 Omega slágert feldolgozó táncos musical egy fital lány felnőtté válását meséli el egy szívszaggató szerelmi csalódáson keresztül, miközben megidézi a Balatonhoz kötődő ősi legendákat.

Pozsgai Zsolt drámaíró és rendező kifejezetten az ExperiDance és az Omega számára írta a darabot, melyben Szomor György, Koós Réka, Fésűs Nelly, Lux Ádám, R. Kárpáti Péter, Simon Panna Boglárka és Békefi Viktória musical színészek mellett az ExperiDance 24 táncművésze és egy nyégtagú zenekar lép színpadra. A zenei rendező Gömöry Zsolt, az EDDA Művek tagja, Benkő Lászlóval, az Omega zeneszerzőjéval együttműködve, akiknek köszönhetően olyan dalok születtek újjá, mint a Trombitás Frédi, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék, a Fekete pillangó vagy a Gyöngyhajú lány.

Az előadás egyetlen alkalommal Mosonmagyaróváron is megtekinthető, szeptember 19-én a Flesch Károly Kulturális Központban!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.