Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2018. Február 25. 20:00, vasárnap | Helyi
Forrás: http://alhconsulting.hu/

A magas visszafordulási arány hatása a weboldalra

A magas visszafordulási arány hatása a weboldalra

A marketing szakembereket aggasztja általában a magas visszafordulási arány, de mit is jelent ez valójában?

A látogatók azon százalékára vonatkozik a visszafordulási arány, akik az oldalt elhagyják egyetlen lap megtekintése után. Tudni kell, hogy a relatív forgalom magas, a RocketFuel tanulmánya szerint 26% és 70% közé esik a legtöbb weboldal visszafordulási aránya. Egy pontozási rendszert alakítottak ki az összegyűjtött adatok alapján az alábbi kategóriákkal: 25% vagy alacsony esetében valamely hiba, 26-40% megfelelő, 41-55% átlagos, 56-70% esetén magasabb az átlagosnál, de a weboldal sajátosságai miatt indokolt lehet, 70% vagy magasabb: rossz és valami hibás.


Az összesített visszafordulási arány megtekinthető a Google Analytics-en belül az Audience Overview fülön. A Google Analytics-ben a Behaviour (Viselkedés oszlop) adatai között megtaláljuk a csatornák visszafordulási arányát külön-külön. Számos dolog következménye lehet a magas visszafordulási arány, mint például a lassan betöltő weboldal. A Google is régóta felhívta rá a figyelmet, hogy a betöltési sebesség a rangsorolási algoritmusban kiemelkedő szerepet játszik, így SEO szakemberként érdemes erre külön hangsúlyt fektetni. Olyan tartalmakat emel ki a Google leginkább, amelyek elsősorban a jó felhasználói élményre fókuszálnak, így evidens, hogy a lassú betöltés kellemetlen élményt okoz.


Amennyiben néhány másodpercnél több időt vesz igénybe az oldal betöltése, a felhasználók hamar megunják és kilépnek. Ez keresőoptimalizálási szempontból nagy gondot jelent. Azonban, ha sikerül olyan tartalmat létrehozni, ami az olvasókat leköti akár kis időre is, akkor a tartalommarketingesek elérték céljukat. Érdemes megnézni a Google Analytics-ben az oldalon eltöltött időt (Time Spent on Page), valamint a munkamenet átlagos hosszát (Average Session Duration), hiszen pozitív jel érkezik a Google-hez, ha a fogyasztó több percet van jelen a oldalon, ami azt jelzi, hogy az oldal tartalma releváns volt a keresés szempontjából, így ha jó helyezést szeretnénk elérni az oldalon, az ilyen felhasználókból érdemes minél többet bevonzani. A Google megkülönböztető figyelemmel kezeli a visszafordulási arányt, így érdemes utána járni és igazolást találni arra, hogy mi az oka a visszafordulásnak. Ezt megtehetjük a Google Analytics-Behavior-Site Content-Landing Page-s menüpontra kattintva és szűrhetünk a visszafordulási arány szerint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.