Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Március 12. 07:09, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

A magyarok kétharmada nem utazott el sehova

A magyarok kétharmada nem utazott el sehova

Magyarországon az emberek 66 százaléka anyagi megfontolások miatt nem utazott el a szabadsága alatt tavaly – derül ki az Eurobarometer legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Egy évvel korábban még egy kicsit magasabb, 68 százalék volt arányuk. A tavalyi válaszok alapján az ország a harmadik helyen áll a vizsgált 34 közül: csak Bulgária és Görögország előzi meg Magyarországot, ahol a lakosok 71, illetve 70 százaléka nem utazott.

A felmérés szerint az EU polgárainak 72 százaléka utazott el 2011-ben rövidebb-hosszabb időre, és 80 százaléka mondta azt, hogy utazást tervez 2012-re. (A tendencia alig változott egy év alatt: az elutazók aránya 2010-ben 73 százalék volt.)

A felmérésből az is kiderül, hogy az állampolgárok 56 százaléka inkább belföldön tölti szabadságát, míg 44 százalék utazik más európai országba. Leginkább a törökök maradnak otthon (a megkérdezettek 91 százaléka), majd a görögök (80 százalék) és a bolgárok (77 százalék) következnek. A legnépszerűbb utazási célpont Spanyolország, Olaszország, Franciaország és Görögország.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni