Városlista
2019. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2019. Június 13. 20:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs Ügynökség

A Nolato az éttermi hulladékokat is helyben komposztálja

A Nolato az éttermi hulladékokat is helyben komposztálja

A Nolato Magyarország Kft. környezettudatos vállalatként 2018 őszétől a mosonmagyaróvári vállalkozások közül elsőként alkalmazza a Compastor technológiát a cég telephelyén keletkező szerves hulladékok komposztálására.

A szerves hulladékok helyben történő átalakításával és újrahasznosításával a cég költségkímélő megoldással óvja és védi környezetét: szerves hulladékokból a költséges elszállítás és ártalmatlanítás helyett környezetbarát és hatékony technológiával helyben állítanak elő vegyszermentes, egészséges táptalajt, amit a telephely növényeinek gondozására használnak fel.

2019 júniusától a Nolato a komposztálandó anyagok körét kiterjeszti a cég éttermében keletkező komposztálható hulladékokra is. A komposztálási technológiát biztosító Compastor szakemberei ezért a közelmúltban oktatást tartottak a cég dolgozóinak arról, hogyan gyűjtsék szelektíven a céges étkezdében keletkező hulladékot, és a Nolato étkezdéjében a gyűjtést segítő szelektív gyűj-tőedényeket és tájékoztató anyagokat helyeztek ki.

Az eseményen Szép Károly a Nolato Magyarország projekt menedzsere megerősítette, hogy a Nolato számára kiemelten fontos a környezet védelme és keletkezett hulladék mennyiségének csökkentése: ezért is fogadták pozitívan tavaly a Compastor megkeresését. Egyben kérte munka-társait, hogy a jövőben is figyeljenek oda a hulladékok szelektív gyűjtésére.

Pásztor József feltaláló, a Compastor technológia tulajdonosa méltatta a Nolato hozzáállását a környezet védelméhez. Mint elmondta Mosonmagyaróváron a Nolato az egyetlen termelő vállal-kozás, amely ezt a módszert használja a hulladékok mennyiségének csökkentésére.

A cég jelenlévő dolgozóival ismertette a szelektív hulladékgyűjtés legfontosabb lépéseit, majd saját maga szem-léltette, hogy milyen gyors, egyszerű és tiszta művelet a szeletíven gyűjtött hulladékot hozzáadni az ősszel létrehozott komposztáló prizmához.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 20. 10:51, szombat | Helyi

Fának ütközött egy autó a Bartók Béla utcában

A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott.

2019. Július 20. 10:46, szombat | Helyi

Kábítószer hatása alatt rongált

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal fejezte be az ügy vizsgálatát.

2019. Július 20. 10:20, szombat | Helyi

Folyamatosan erősödik a Credobus Mosonmagyaróvár kerete az új szezonra

Czár Richárd: „Bajnokok akarunk lenni”

2019. Július 20. 10:10, szombat | Helyi

Jó iramban kezdődött el az MKC első nyári felkészülési mérkőzése

Eu-Fire Mosonmagyaróvár – HK Slovan Duslo Sala 32 – 23 (19 – 12)