Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2019. Június 13. 20:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs Ügynökség

A Nolato az éttermi hulladékokat is helyben komposztálja

A Nolato az éttermi hulladékokat is helyben komposztálja

A Nolato Magyarország Kft. környezettudatos vállalatként 2018 őszétől a mosonmagyaróvári vállalkozások közül elsőként alkalmazza a Compastor technológiát a cég telephelyén keletkező szerves hulladékok komposztálására.

A szerves hulladékok helyben történő átalakításával és újrahasznosításával a cég költségkímélő megoldással óvja és védi környezetét: szerves hulladékokból a költséges elszállítás és ártalmatlanítás helyett környezetbarát és hatékony technológiával helyben állítanak elő vegyszermentes, egészséges táptalajt, amit a telephely növényeinek gondozására használnak fel.

2019 júniusától a Nolato a komposztálandó anyagok körét kiterjeszti a cég éttermében keletkező komposztálható hulladékokra is. A komposztálási technológiát biztosító Compastor szakemberei ezért a közelmúltban oktatást tartottak a cég dolgozóinak arról, hogyan gyűjtsék szelektíven a céges étkezdében keletkező hulladékot, és a Nolato étkezdéjében a gyűjtést segítő szelektív gyűj-tőedényeket és tájékoztató anyagokat helyeztek ki.

Az eseményen Szép Károly a Nolato Magyarország projekt menedzsere megerősítette, hogy a Nolato számára kiemelten fontos a környezet védelme és keletkezett hulladék mennyiségének csökkentése: ezért is fogadták pozitívan tavaly a Compastor megkeresését. Egyben kérte munka-társait, hogy a jövőben is figyeljenek oda a hulladékok szelektív gyűjtésére.

Pásztor József feltaláló, a Compastor technológia tulajdonosa méltatta a Nolato hozzáállását a környezet védelméhez. Mint elmondta Mosonmagyaróváron a Nolato az egyetlen termelő vállal-kozás, amely ezt a módszert használja a hulladékok mennyiségének csökkentésére.

A cég jelenlévő dolgozóival ismertette a szelektív hulladékgyűjtés legfontosabb lépéseit, majd saját maga szem-léltette, hogy milyen gyors, egyszerű és tiszta művelet a szeletíven gyűjtött hulladékot hozzáadni az ősszel létrehozott komposztáló prizmához.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 19. 00:00, kedd | Helyi

A teremtett világra vigyázni kell! - elindult a fásítási program Mosonmagyaróváron

Az Agrárminisztérium 2019. november 4-én indított országos faültetési kampányának első hivatalos állomása Mosonmagyaróváron volt.

2019. November 19. 00:00, kedd | Helyi

XI. Győr-Moson-Sopron megyei nyugdíjas versmondó verseny

A verseny időpontja: 2019. november 19. (kedd) 14 óra. A verseny helyszíne: Fehér Ló Közösségi Ház színházterme (Mosonmagyaróvár, Szent István király út 140.)

2019. November 19. 00:00, kedd | Helyi

30 éves a mosonmagyaróvári Halmos László Énekegyüttes

Hans Leo Hassler egykori német zeneszerző idézetet mottóként használva kezdődött a mosonmagyaróvári Halmos László Énekegyüttes 30 éves jubileumi hangversenye.

2019. November 18. 12:49, hétfő | Helyi

Nolato - A sikeres komposztáló projekt folytatódik

A Nolato Magyarország Kft. továbbra is helyben komposztálja a növényi hulladékot.