Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 28. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

A Szent Krisztina Kórus lett az idei évi kitüntetett

A Szent Krisztina Kórus lett az idei évi kitüntetett

Ünnepélyes keretek között adták át 2018. január 22-én délután a Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért Díjat a Fehér Ló Közösségi Házban.

A Mosonmagyaróvári képviselő-testület a zenei életben vállalt magas színvonalú, aktív közreműködésért Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért Díjban részesítette a több, mint 20 éves múltra visszatekintő Szent Krisztina Kórust.

Dr. Iváncsics János alpolgármester ünnepi szavai mellett a tavalyi évi díjazott, Csiszár Péter is köszöntötte az ünnepelteket. A díjat a kórus vezetője, Szalainé Sándor Katalin vette át Dr. Árvay István polgármestertől.

„Mi nem tettünk mást, csak énekeltünk..” – mondta köszönő beszédében Szalainé Sándor Katalin. – „Úgy gondolom, hogy az énekünkkel megérintettük a szíveket, mosolyt fakasztottunk az arcokra, hiszen nekünk ez volt a célunk.”

A magánszemélyeknek adományozható Polgármesteri Elismerő Oklevelet Vizsy Ferenc író vehette át a polgármestertől.

A színvonalas ünnepi műsort a Halmos László Énekegyüttes és a Csütörtöki Szalon szolgáltatták.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Az ünnep azonban nem csak az elismerésekről szólt. A műsor ideje alatt a szép beszéd őrangyalaként is emlegetett, Karsai Alfonzné Horváth Kláráért a kegyelet gyertyalángja égett.

A 2010. évi Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért díjasától 2018. január 6-án vettek végső búcsút szerettei és kollégái. Kissné Németh Éva meghatódva emlékezett vissza barátjára: Számomra Ő a tanár. Nem múlt időben, hanem jelen időben is Ő a példakép. „Ez a legszebb hivatás a Földön, de a legnehezebb hivatás a Földön” – idézte fel szavait. „Egy tanár legyen egy kicsit színész, tudjon szervezni, fegyelmezni, ültessen és oltson, mint egy kertész. Legyen nyitott és igényes, minden megnyilatkozásában példamutató és főként, legyen humorérzéke.” Ő ilyen volt. Nyugodjon békében a lelke.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.