Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Május 04. 07:15, szombat | Helyi
Forrás: Saját

A Szigetközi Friss Víz

A Szigetközi Friss Víz

A héten tartott sajtótájékoztatót az Aqua Kft, a szigetközi friss víz új brandjéről és az idei Friss Fesztiválról.

Először Dr. Nagy István polgármester beszélt a szigetközi vízbázis értékteremtő erejéről.

Mosonmagyaróváron a vezetések vízellátásnak 100 éves hagyománya van. Az Aqua Szolgáltató Kft. Mosonmagyaróvár és környéke, összesen mintegy 23 település víziközmű-szolgáltatásáról gondoskodik. A cég 100%-ban a 23 önkormányzat tulajdonában van, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának többségi tulajdonával. A társaság legfőbb döntést hozó szerve a Taggyűlés, működését pedig a FElügyelő Bizottság ellenőrzi. Cégük fő profilja közé tartozik a vízellátás, szennyvíz és csapadékvíz elvezetés, vízközmű kivitelezés, vlaamint a Szigetközi Friss Víz palackozása.

Majd Leitner László ügyvezető igazgató beszélt a palackozóüzem fejlesztéséről.

A Szigetközben, földrajzi elhelyezkedése miatt a felszín alatti vízkészletek tekintetében Közép-európai szinten is egyedülálló mennyiségű és minőségű édesvíz található, így a térségekben lévő területen kiváló mennyiségű és gyakorlatilag kimeríthetetlen mennyiségű vízkészlet áll rendelkezésre. Az Aqua Szolgáltató Kft. működési területén három jelenleg üzemelő és védett vízbázis található, mely lefedi a Szigetköz területén a jobb minőségben és legnagyobb mennyiségben kitermelhető vízkészleteket.

A négy általuk üzemeltetett víztermelő (Jánossomorja, Dunakiliti, Darnózseli, Feketeerdei) telephely közül a legnagyobb kapacitásúan, a Feketeerdei vízbázison létesült az ivóvíz palackozó. E vízbázis környezetében a fő vízadó a pleisztocén kavics, homokos kavicsréteg. A kitermelést mélyfúrású kutakkal közel 100 m mélységből valósítjék meg, így a termelt víznek nincs semmilyen felszíni kapcsolatat esetleges minőséget befolyásoló tényezőkkel.

Ezután Bánó Péter a Panta Rhei Víz Kft. ügyvezető igazgatója mutatta be a Szigetközi Friss Víz új brandjét.

Az Aqua Szolgáltató Kft. vállalja, hogy a Szigetközt népszerűsíti, annak természeti szépségeit, értékeit, a palackba zárt közös érték közkinccsé tételével. Ezért is kapott az új brand kialakításában még markánsabban, vizuálisan is a logotipiában hengsúlyt a "Szigetköz" megnevezés. Korábbi márka arculatában Kersztelő szent János egész alakos figurája jelen volt. Céluk volt, hogy a régit megőrízve, de mégis új irányt nyitva alkossanak újat, ami szolid eleganciát, igényességet tükröz.

A termék kapott jelmondatot is: "Természetes ivóvíz a Szigetköz szívéből".

Ezt követően Kereskedelmi szerződés írtak alá a Panta Rhei Víz Kft.-vel. A cégvezetés elkötelezett azzal kapcsolatban, hogy offenzív marketiggel, disztribúciós hálózaton keresztül, kiemelt kereskedelmi partner közreműködésével jelnjen meg a hazai piacon, s országosan ismertté váljon. Ennek érdekében kötötték meg a szerződést. A szerződésben foglaltak szerint az Aqua Szolgáltató Kft., mint forgalmazó által vállatt termékmennyiség határidőre történő palackozását.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.