Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. December 01. 08:49, péntek | PR

A visszér karácsonykor sem kíméli gazdáját

A visszér karácsonykor sem kíméli gazdáját

A visszér sokaknak okoz problémát, ráadásul a legtöbben sajnos nem figyelnek oda a kezdeti intő jelekre.

Az elnehezedő láb-érzés és a lassan láthatóvá váló visszerek nem csak a külsőségek miatt jelentenek gondot, hanem bizony az általuk hordozott egészségügyi kockázat apropóján is. Az ünnepi készülődés alkalmával rendszerint sokan vagyunk talpon, üzletről-üzletre járunk, vagy a konyhában igyekszünk minél több finomságot a vendégek elé varázsolni. Ilyenkor erősödhetnek a tünetek, amin a rohanó élettempó sem segít sokat. Az egészség a legnagyobb kincsünk, ezért annak megőrzésére, valamint az esetlegesen már megjelent tünetek enyhítésére mindenképpen időt és energiát kell szánnunk. A Hillvital.hu azt javasolja a visszér kapcsán érintetteknek, hogy érdemes kipróbálni a természetes hatóanyagokat tartalmazó készítményeket, melyek már nagyon sokszor bizonyították hatékonyságukat.

Fókuszban az egészséges életmód

Legyen szó bármilyen megbetegedésről, a természetes gyógymódok témája kapcsán nem mehetünk el az egészséges életmód kérdése mellett. Nincs ez másként akkor sem, ha a cél a visszér tüneteinek enyhítése. A változatos, tápanyagokban gazdag étkezés mellett a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel is nagyon fontos. A rendszertelen életmód és az elhízás viszont egyértelműen magukkal hozzák a visszeres panaszok romlását. Legyen tehát életvitelünk és napi beosztásunk bármilyen is, az egészség megőrzésére mindenképp ajánlott ügyelni. Mutatjuk, hogyan!

C-vitamin és vadgesztenye, ami biztosan segít

Az erek állapotán sokat javíthatunk azzal, ha C-vitaminban gazdagon étkezünk. Ugyan az étrend-kiegészítők is egyfajta megoldást kínálnak arra, hogy szervezetünk hozzájusson a szükséges mennyiségű C-vitaminhoz, de a természetes alapanyagokból egészen másként hasznosul legértékesebb vitaminunk. A paprika remek választásnak bizonyul, de a citrusféléket is javasolt napi rendszerességgel fogyasztani. Ha külsőleg történő ápolásról van szó, akkor a vadgesztenyét tartalmazó krémek és balzsamok ajánlottak elsősorban. A hatóanyag már sokszor bizonyította, hogy segítségével enyhíthetőek a visszér fájdalmai.

Túlsúly ellen hatékonyan

A súlyfelesleg komoly egészségügyi kockázatot hordoz magában és a visszér állapotát is jelentősen ronthatja. Tény viszont, hogy visszeres lábakkal a mozgás is nehezebben mehet. Mi lehet ilyenkor a megoldás? A személyre szabott edzésterv, valamint a testsúlynak, edzettségnek megfelelő mozgásforma megtalálása. Az úszás tulajdonképpen bármilyen súlytöbblettel kitűnő döntés, ráadásul az egész testet ízületkímélő módon mozgatja át. A kardio-jellegű edzésekkel azonban érdemes óvatosnak lenni, ugyanis nagyon megterhelheti az egyébként is nagyon igénybevett szervezetet. Soha nincs késő elkezdeni, és az étkezésbeli változtatásokat mozgással kombinálva hamarosan láthatóak lesznek a kezdeti sikerek.

Egészséges étkezés, amivel minden kezdődik

Az egészséges életmód egyik alapja a megfelelő minőségű és mennyiségű alapanyagok fogyasztása. Nem érdemes lemondani sem a szénhidrátokról, sem a fehérjékről és a zsírokról. A titok abban rejlik, hogy ezeket egészséges forrásból vigyük be a szervezetbe. A lassú felszívódású szénhidrátok és a halfélék remek választásnak bizonyulnak. Legyen otthon mindig zabpehely, a hűtőből pedig nem hiányozhatnak a friss zöldségek, gyümölcsök. A visszér panaszaira nem feltétlen csak a műtéti megoldás jelenthet segítséget, így megéri a természetes módszereket, az életmódváltást és a mellékhatások nélkül alkalmazható balzsamokat, krémeket előnyben részesíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről