Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 07. 09:30, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A volt szász miniszterelnök szerint Magyarország figyelemre méltó módon oldotta meg a válság problémáit

A volt szász miniszterelnök szerint Magyarország figyelemre méltó módon oldotta meg a válság problémáit

Georg Milbradt egykori szászországi miniszterelnök és pénzügyminiszter szerint Magyarország figyelemre méltó módon "mászott ki" a gazdasági válság "gödréből".

A magyar miniszterelnök gazdasági tanácsadója az M1 Ma reggel című műsorában kedden reggel kiemelte, hogy Magyarország az európai államoktól eltérően ezt úgy tette meg, hogy a problémákat külső segítség nélkül igyekezett megoldani, minél hamarabb visszafizetve a nemzetközi segélyeket, vállalva a saját felelősséget.
Ez bizalmat teremt Magyarországgal szemben - mondta.
A magyar gazdaság pozitív folyamatai közül kiemelte, hogy nő a versenyképesség, jelentős az exporttöbblet, ami segíti a külső adósság csökkentését. Az ország növekvő pályára lépett, ez már 2013-ban is megjelent, és az elkövetkező években még inkább megmutatkozik majd. Magyarország 3 százalék alá csökkentette az államháztartás hiányát, ebből a szempontból Magyarország most kivétel, pedig ennek kellene lennie a fő szabálynak Európában - tette hozzá.
A tanácsadó szerint Magyarország, miként más visegrádi ország is, például Lengyelország és Csehország ki tudja használni, hogy egyelőre nem kellett alkalmazkodnia az eurózónához, hiszen láthatóan sok ország számára az eurózóna hátrány is lehetett. "Magyarország jól tette, hogy elhalasztotta az eurózónába való belépését, és ha 2020 után valamikor bevezetik az eurót, akkor az jó lesz, de most nem" - fogalmazott Georg Milbradt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.