Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Március 23. 08:51, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

A bezenyei Eurovegast is vizsgálja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal?

A bezenyei Eurovegast is vizsgálja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal?

Megkezdődött a kivitelezési pályázatok kiírása a bezenyei Eurovegas kaszinó felépítésére - értesült egy osztrák napilap. A Győr-Moson-Sopron megyei település határában elkezdődhetnek a munkálatok.

Az első kivitelezési pályázatok kiírásával most a megvalósítási szakaszba lép a projekt - írta a Der Standard hétfői internetes cikkében. A lap felidézte, hogy a tervet Burgenlandban és Magyarországon is bírálatok érik. Alétesítmény - a beruházók közlése szerint Európa leendő legnagyobb szerencsejáték-központja - a tervek szerint jövőre, de legkésőbb 2013-ban nyílna meg - tudatta az MTI.
A több évre tervezett beruházás teljes összege ötmilliárd euró, ebből az első szakaszban 265 millió eurót fektetnek be. A lap felidézte, hogy a burgenlandi tartományi kormány környezetvédelmi aggályokat fogalmazott meg a közvetlenül a magyar-osztrák-szlovák határ mellé, egy természetvédelmi terület szélére tervezett szabadidős park építésével kapcsolatban.
Burgenland és környezetvédők szerint különösen a védett túzokra lehet káros hatása. A beruházók ellenben azt hangsúlyozzák, hogy a szabadidőpark környezeti hatásvizsgálati eljárását lefolytatták.

A Der Standard cikke kitért a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) vizsgálatára is. "A pénzügyminisztérium és az Eurovegas a jelek szerint előzetesen egyeztették a pályázati feltételeket" - írta a lap.
"A KEHI úgy véli, az alacsony licencdíjak miatt nem lett volna szabad megkötni a szerződést" - állt a cikkben. Az Eurovegas az igénybevett öt licencért évi egymilliárd eurót fizet.









  • Ezek érdekelhetnek még

    2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

    Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

    Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

    2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

    Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

    Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

    2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

    Igazibb Önismeret

    Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

    2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

    Vágányzári hirdetmény

    Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.