Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Március 28. 06:02, hétfő | Helyi

A Víz Világnapján avatta fel az AQUA Kft. új ivóvíz palackozóját

A Víz Világnapján avatta fel az AQUA Kft. új ivóvíz palackozóját

Mosonmagyaróvár és a környező települések lakói különösen szerencsések, mert Közép-Európa egyik legtisztább és legnagyobb édesvízkészlete felett élnek. Az AQUA Szolgáltató Kft. által a feketeerdei vízbázison kinyert ivóvíz ment

Az átadásról készült képgalériánk itt tekinthető meg:

http://infomovar.hu/szorakozonegyed/galeriak/egyeb/aqua_kft_feketeerdei_palackozo_uzemenek_megnyitoja/

A Víz Világnapi programokról készült felvételek itt tekinthetők meg:

http://infomovar.hu/szorakozonegyed/galeriak/szorakozas/viz_vilagnapja_az_aqua_kft-vel/

Az AQUA Kft. által meghirdetett "Mit jelent számodra az iható víz?" c. rajzpályázat díjazott művei itt láthatók:

http://infomovar.hu/szorakozonegyed/galeriak/kultura_oktatas/mit_jelent_szamodra_az_ihato_viz_rajzpalyazat_eredmenyhirdetes1/

Az AQUA Kft. által meghirdetett "Víz, víz, tiszta víz..." c. országos fotópályázat díjazott munkáit itt szedtük egy csokorba:

http://infomovar.hu/szorakozonegyed/galeriak/kultura_oktatas/viz_viz_tiszta_viz_fotopalyazat_eredmenyhirdetes1/

Az AQUA március 22-én, a Víz Világnapján új palackozó egységet avatott fel a feketeerdei vízműtelepen, ettől a naptól Szigetközi Friss Víz néven palackozott formában kiskereskedelmi forgalomba hozza a kiváló minőségű feketeerdei ivóvizet.

A víz életünk valamennyi területén, életünk minden pillanatában fontos szerepet játszik, szervezetünk mindig tiszta, eredeti, természetes ivóvizet kíván. Ha megkapja, akkor nagyobb hatékonysággal kerüli el a betegségeket. A tiszta ivóvíz maga az Élet! Szervezetünk mindig meghálálja, ha eredeti, hozzáadott anyagoktól mentes ivóvízből építheti fel magát! – vallja Leitner László, az AQUA Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, akinek vezetésével a cég már 2009 vége óta azon dolgozik, hogy a feketeerdei vízműtelepen létrehozza a kiváló minőségű feketeerdei ivóvíz palackozásának feltételeit. E cél elérését Mosonmagyaróvár Önkormányzata kiemelten támogatta. A cég vezetésével közösen szeretnék a köztudatba értékként bevinni, hogy mennyire egészséges és tiszta vizet szolgáltat az AQUA Kft. a fogyasztóinak, s hogy egészséges ember számára egyáltalán nincs szükség az ellátási területen ásványvíz fogyasztására. A természetes, kezeletlen ivóvíz harmonikusan tartalmazza a szervezet számára szükséges ásványi és egyéb anyagokat, ezért fogyasztása hosszútávon is javasolt. Természetesen cél az is, hogy az évek során ebből a természeti kincsből az egészségesebb lakosság mellett kézzelfogható hasznot is termeljen a társaság fogyasztóinak.

Az AQUA Kft. a kiváló minőségű feketeerdei ivóvíz palackozása mai feltételeinek kiépítésére 2010. szeptemberétől kezdte meg félautomata palackozó gépeinek beszerzését és a helyiség kialakítását. A szükséges gépek rekeszmosó készülékből, áztató kádból, automata mosóból, öblítő készülékből, egy szódagéppel összekötött palackozó gépből és egy kupakzáró gépből, valamint egy címkéző gépből állnak. Az AQUA 2010. január végén Friss Víz néven jelent meg először palackozott ivóvizével, amit ekkor még nem hozott kereskedelmi forgalomba, hanem térítésmentesen és kísérleti jelleggel bocsátotta a társaság tulajdonosainak rendelkezésére. Mivel a palackozott ivóvíz fogadtatása kedvező volt, a manufakturális jellegű palackozó helyett egy 250 palack/óra kapacitású palackozó kiépítését valósított meg. Ezáltal évente mintegy 332.000 palackot tud megtölteni az egészséges feketeerdei vízzel, azonban ez a kapacitás kis átalakítással többszörözhető.

Közben az AQUA Kft. felmérte az értékesítés lehetőségeit, szem előtt tartva azt, hogy nem az ásványvízpiacon akar egy újabb ásványvízzel megjelenni, hanem inkább egy másik piaci szegmenst kíván nyitni a palackozott ivóvízzel. A cég nem akar versenyezni az ásványvízpiacot uraló multikkal, viszont a felmérések alapján számos fejleszthető területet talált.

Ezeknek megfelelően a közeli jövőben az értékesítés első lépése, hogy megjelenjen kistérségi szinten a közintézményeknél és a helyi vállalkozásoknál Szigetközi Friss Vízzel, és lehetőség szerint ásványvíz helyett a jövőben ezeken a helyeken ezt igyák, és ezzel kínálják a vendégeket. A gyártó minél előbb szeretné a rendelkezésére álló palackozó kapacitást kihasználni, ennek érdekében a nagyobb megrendelők részére helyszíni kiszállítást vállal, a lakossági vevőket pedig az első időszakban az AQUA Szolgáltató Kft. központi telephelyén szolgálják ki. A cég vezetése azon dolgozik, hogy a Szigetközi Friss Víz minél hamarabb az üzletekben is megvásárolható legyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.