Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Április 01. 08:13, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Aknába engedte le az olajat a kamionos

Aknába engedte le az olajat a kamionos

Egy ukrán kamionsofőr, a szabadban lévő aknába, mintegy 160 liter olajat engedett, mivel a mérőállomáson túlsúlyt állapítottak meg nála.

A napokban érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy az M1-es autópályán, a tengesúlymérő állomás közelében egy kamionos olajat engedett le a szabadba a szállítmányából.

A mérőállomáson egy lengyel rendszámú kamionnál túlsúlyt állapítottak meg, ezért nem folytathatta útját. Az ukrán férfi a kamionnal félreállva egy aknába, megközelítőleg 160 liter bázisolajat engedett le, ahonnan az az ülepítőbe jutott. A katasztrófavédelem munkatársai a szabálytalanul kiengedett szennyező anyagot kiszivattyúzták az aknából, így megelőzve, hogy azt az eső kimosva a környezetet károsítsa.

Az ukrán sofőrt a rendőrök a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 37 éves férfit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.