Városlista
2020. október 26, hétfő - Dömötör

Hírek

2020. Október 16. 10:17, péntek | Helyi

Aláírásgyűjtés a veszélyes anyag raktár ellen

Aláírásgyűjtés a veszélyes anyag raktár ellen

Aláírásokat gyűjtenének, hogy ne épüljön veszélyes anyagokat tároló raktár Mosonmagyaróváron.

Egy hónappal ezelőtt tartottak lakossági fórumot arról, hogy a CB Engeneering Kft. veszélyes anyagokat raktározna Mosonmagyaróváron. A cég már el is indította az engedélykérelmet, a katasztrófavédelem azonban visszaküldte a dokumentumokat hiánypótlásra.Árvay István polgármester és a képviselőtestület is számos kérdést vetett fel a veszélyes anyagok raktározásával kapcsolatban, azonban az önkormányzatnak nincs engedélyezési hatásköre.

Egy komáromi akkumulátor gyártó cég használná a mosonmagyaróvári területet puffer raktárként, melyben mérgező port és elektrolitot tárolnának. Nemcsak a képviselők és a polgármester fogalmazták meg aggályaikat, a helyiek sem támogatják, hogy veszélyes anyagok közelében éljenek. A napokban a közösségi oldalon Ábrahám Tivadar önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet arra, hogy a raktár létesítése ellen lakossági tiltakozás, aláírásgyűjtés indult.

A lakossági fórumon elhangzott azonban az is, hogy az önkormányzatnak és a lakosságnak gyakorlatilag nincs beleszólása az engedélyezési folyamatba.Az engedélyt a veszélyes anyag raktárra a katasztrófavédelem adhatja meg. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője elmondta: amennyiben a cég megteremti a jogszabályoknak megfelelő előírásokat, az engedélyt meg kell adniuk.

A Mosonmagyaróvári Városi TV riportja a témával kapcsolatban:

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 26. 19:17, hétfő | Helyi

“Ki tett itt csontból, húsból törvényt?” - Kegyeleti megemlékezés a Városi Gyásznapon

Benkő Tibor, honvédelmi miniszter mondott beszédet október 26-án, a Városi Gyásznap kegyeleti megemlékezésén. A miniszter többször is kiemelte, a megemlékezés mellett, fontos a jövő nemzedékének tanítása is.

2020. Október 26. 12:49, hétfő | Helyi

Halottak napja - az értékek védelmére hívja fel a figyelmet a rendőrség

Közeleg a Mindenszentek és a Halottak napja. A rendőröknek évről évre munkát adnak azok a tolvajok, akik kifejezetten ezt az időszakot használják ki.

2020. Október 26. 08:36, hétfő | Helyi

Megemlékezés a mosoni temetőben

Az 1956-os forradalom és szabadságharc mosoni áldozataira emlékeztek október 25-én, vasárnap délelőtt a mosoni temetőben.

2020. Október 25. 18:17, vasárnap | Helyi

"30 éve szabadon"

“30 éve szabadon” címmel nyílt vándorkiállítás a Flesch Központ előtt péntek délután. A kommunizmus bukására és a kelet-európai nemzetek harminc évvel ezelőtti forradalmára emlékező tárlat november 6-ig tekinthető meg.