Városlista
2020. november 23, hétfő - Kelemen

Hírek

2020. November 19. 16:41, csütörtök | Helyi

Átadták a szociális munka napi díjakat

Átadták a szociális munka napi díjakat

A szociális munka napja november 12-e, azonban az idei évben, a koronavírus járvány miatt elmaradt a városi ünnepség.

Ennek ellenére is odaítélték a városi elismeréseket, azon személyeknek, akik kiemelkedő tevékenységet nyújtanak a szociális területén. A díjakat szűk körben, november 19-én adták át a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

25 éve kimagasló szakmai hozzáértéssel, empátiával végzett gyógyító munkája, a szociális jellegű beteggondozásban, ápolásban való kiemelkedő részvétele méltatásaként, elkötelezettségének eredményeként létrejött Hospice-ház megalapításának elismeréseként, a Mosonmagyaróvár Város Kiváló Szociális Dolgozója díjat Dr. Bodnár Mária belgyógyász, hematológus főorvosnak ítélték oda, aki nem tudott részt venni az eseményen.

Önkéntes Szociális Munkáért elismerő oklevelet vehetett át Varga József, a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesület titkára, Vargáné Gyimesi Ildikó az egyesület munkabizottsági tagja, illetve Őri Laura.

Szintén elismerő oklevéllel jutalmazták Kuti Sándor, az Újjáéledés Alapítvány kuratóriumi elnökének munkáját, aki nem tudott részt venni az átadáson. A díjazottakat Dr. Árvay István köszöntötte.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 20. 07:51, péntek | Helyi

Megkezdődtek a szabadtéri színpad építési munkálatai

Elkezdődtek a munkálatok a Várnál, már építik a leendő színpad mögötti kiszolgáló épületet. A szabadtéri színpadra CLLD pályázaton nyert 50 millió forintot az Óvári Gazdászok Szövetsége.

2020. November 19. 14:40, csütörtök | Helyi

Sikeresen szerepelt az egyetemi kosárlabda csapat

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Nyugati csoportjának soron következő fordulójában, a BME-t fogadta a Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem.

2020. November 19. 11:08, csütörtök | Helyi

Kötelező maszkviselés - Csalókra figyelmeztetnek

A kormányrendelet értelmében, Mosonmagyaróvár egyes területein, közterein kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, 6 éves kor felett.

2020. November 19. 09:51, csütörtök | Helyi

Önkéntes tesztelésre biztosít lehetőséget az Oxy-Mov Bt.

Több mint egy hete kezdte meg az Oxy-Mov Bt. az önkéntes alapon végzett Covid 19 antigén gyorstesztek elvégzését. A mintavétel után mintegy 15 perc alatt eredmény születik, a pozitív teszteket jelentik az ÁNTSZ-nél.