Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Március 23. 17:26, hétfő | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

Autóbuszközlekedés a veszélyhelyzet ideje alatt

Autóbuszközlekedés a veszélyhelyzet ideje alatt

Változás a buszközlekedésben.

Mosonmagyaróvár város helyi autóbuszjáratai 2020. március 25-én (szerda) üzemkezdettől visszavonásig a tanszüneti (tanszünetes munkanapi) menetrend szerint fognak közlekedni. A Volánbusz Zrt. a menetrend bevezetéséhez szükséges intézkedéseket megkezdte.

A koronavírus terjedése elleni védekezéssel kapcsolatban a következő tájékoztatást adta a Társaság:

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, az országos tisztifőorvos és a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai alapján a Volánbusz Zrt. soron kívüli higiéniai intézkedéseket vezetett be utasai és munkavállalói védelmében. Az intézkedések keretében fokozottan takarítják az autóbusz-állomásokat és a járműveket, vírusölő szerrel mossák le a kapaszkodókat, kézfertőtlenítő szerrel látják el a munkahelyi mosdókat, tisztálkodóhelyiségeket.

A telephelyekre javításra, revízióra és szemlére érkező járműveket a forgalom részére minden esetben csak dokumentált fertőtlenítő takarítás végrehajtását követően lehet átadni. A fertőtlenítő takarításokat (padlózat fertőtlenítőszeres felmosása, kapaszkodók fertőtlenítőszeres áttörlése)minden autóbuszon el kell végezni, amely bármely célból a műszaki üzemet/telepet érinti. Az autóbuszvezetők, - amennyiben a kiállási idejük meghaladja a fél órát - a kapaszkodók napi áttörlését kötelesek elvégezni. A Szolgáltatásfelügyelet munkatársai (jegy- és bérletellenőr, szolgáltatás ellenőrzési munkatárs) folyamatosan ellenőrzik valamennyi társasági autóbusz tisztasági és higiénés állapotát, továbbá azt, hogy a járműveken az elrendelt fertőtlenítőszer és törlőkendő megtalálható-e. Kézfertőtlenítő szereket biztosítanak az utasokkal közvetlen kapcsolatban álló munkakörökben dolgozó munkatársaknak. A fertőtlenítéshez szükséges vegyszerek és kézfertőtlenítők beszerzését – az országban elérhető készletek függvényében – végzik, az eszközök kiosztását a beérkező készletekből biztosítják. A megelőzéshez szükséges többletforrást a vállalat a járványügyi helyzet ideje alatt folyamatosan biztosítja.

A Volánbusz Zrt. folyamatos kapcsolatban áll a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzzsel, a társaság szakemberei figyelemmel kísérik a helyzet alakulását, gondoskodnak a fertőtlenítőszer-készletek többletigényeknek megfelelő feltöltéséről, és felkészülnek a várható intézkedések zökkenőmentes végrehajtására. Erről szóló közleményüket itt találja:

https://www.volanbusz.hu/hu/volanbusz/sajtokozlemenyek/hir/34859

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.