Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2010. Október 25. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Autótemető és állati maradványok a hegyeshalmi határátkelőnél

Autótemető és állati maradványok a hegyeshalmi határátkelőnél

Aggasztónak tartja az Európai Bizottság, hogy a schengeni belső határokon máig nem bontották el a forgalmat akadályozó egykori határőr objektumokat. Így van ez Győr-Moson-Sopron megyében is. Miközben hazánkban 3 év múltán is csak a tula

Hegyeshalomnál kiégett, balesetes és gazdátlan autók vesztegelnek a kiüresedett pénzváltók, határőrkabinok között, egy másik épületnél elpusztult állatok maradványaira bukkanunk.

"Itt azért be lehet kukucskálni, és látja az ember, hogy mi hogyan volt, de ezek itt még jó állapotban vannak" - nézegeti a K-2-es átkelőhely épületét Szőke László. A hegyeshalmi polgármester azt mondja, két évig a Vám és Pénzügyőrségtől, majd a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től kérték az ingyenes használatbavételi engedélyt, de ennek kiadására nem került sor. Most úgy fest, ha ingyen nem is, de rövid időn belül megkaphatja az önkormányzat a határépületet, amelyet többen is bérbe vennének.

Szőke László polgármester, Hegyeshalom: "Jelentkezett nálunk pénzváltó, jelentkezett, aki egy büfét szeretne üzemeltetni, jelentkezett olyan, aki az épület mellett lévő, valamikori kamiontermináloknak a területét szeretné használni, akár raktározásra, vagy éppen gokart pályát üzemeltetne itt valaki."

A hegyeshalmi önkormányzat csak jelképes összegért venné át az államtól a leromlott állapotú épületet, a képviselőtestület döntése értelmében maximum havi 100 forintért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.