Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Május 06. 10:51, szerda | Helyi
Forrás: Vizsy Ferenc rovata

Az én városom - Talpon maradtak!

Az én városom - Talpon maradtak!

Interjú három kisvállalkozóval.

Lassan visszatér az élet, fokozatosan beindul a gazdaság. Fiatal vagy idős, maszkban vagy anélkül, újra kimegy a szabadba, felveszi a munkát, autóba ül, kerékpárra pattan, fagylaltozik a teraszon… Most tudjuk meg, hány üzlet marad zárva, hányan voltak kénytelenek időközben feladni? Ők hárman biztosan megvannak!

Tóth József „Szenyor”(kerékpárszerelő) - Amikor beindult a járvány, egy kicsit megijedtem, mert egyik napról a másikra leállt az élet. Két hétig szinte senki sem keresett, aztán fokozatosan visszaállt a régi rend. Jöttek az ügyfelek és mára annyi megrendelés gyűlt össze, hogy egyelőre nem tudok többet befogadni. Csökkentett nyitvatartással dolgozom, de a kaput bezártam, és csak előzetes egyeztetéssel állok rendelkezésre. Összességében a vállalkozásomat nem érintették negatívan a korlátozások, javítok, szerelek, teszem a dolgomat. A jövőt se látom borúsnak, … talán a külföldi (leginkább a kínai) alkatrészellátásban lehetnek fennakadások. Szerencsére sok mindent betároltam, így egyelőre engem nem fenyeget a hiány.A kerékpárüzletünk azonban megsínylette a keresletcsökkenést. Korábban részint a korlátozások miatt, részint a több műtéten is átesett feleségem egészségének megóvása érdekében gyakran voltunkzárva, de Edit hétfőn már újra kinyitott, és remélhetően ez így marad a jövőben is.

Mészárosné Lautner Marika (cukrász) - Bár mondták, hogy nem egyszerű influenza-járványról van szó, nem gondoltam, hogy az intézkedéseknek ilyen kemény következménye lesz. Mivel szinte varázsütésre visszaesett forgalom és csak veszteséget termeltem, pár nap után magam húztam le a rolót. Megélhetési vállalkozó vagyok, így nagyon kevés tartalékom. A megspórolt pénzen fűtéskorszerűsítést terveztem, ám ez most füstbe ment. Házhozszállítással próbálkoztam változó sikerrel, ugyanis az emberek elsősorban a szemükkel veszik a süteményeket. A húsvétnak és a tortarendeléseknek köszönhető, hogy a három alkalmazottból kettőt sikerült megtartanom, és velük megpróbálom most újraindítani a cukrászdát. Remélem, visszatérnek hozzánk a vevők, és sikerül legalább annyira megerősödni anyagilag, hogy a járvány 2. hullámát is át tudjuk vészelni, ha lesz. Igaz, nagyon leült a gazdaság, de hiszem, hogy fagylaltra, finom süteményre igénye van az embereknek, és sikerül továbbra is talpon maradnunk.

Vámos Gábor (Puci és Gábor papírbolt) - Ha szűkített időben is, de folyamatosan nyitva voltam. Nem is igen tehettem volna mást, mert a törzsvásárlókat mindenképpen ki kellett szolgálnom, hiszen én ebből élek. Az iskolák bezárásával némileg visszaesett a forgalom, de aztán a vevők egy része visszajött, és ugyanúgy vásárolta a füzetet, tollat, ceruzát, mintha rendes tanítás lenne. Bár mintegy 20 %-kal visszaesett a forgalmam, de a vevőim között sok új arcot is felfedeztem, ami biztató a jövőre nézve. Érdekes dolgot figyeltem meg, gondolom az új családi munkamegosztásnak köszönhetően a vásárlók között megjelentek az apukák is. Bízom benne, hogy július végére normalizálódik a helyzet, mert augusztus második fele nekünk a beiskolázási főszezon. A készlettel eddig nem volt különösebb baj, de ez csak a véletlennek volt köszönhető, hogy előtte nem sokkal hoztam árut. Ha valóban lesz egy második hullám, azt remélem, hogy az kevesebb korlátozással jár, és több lehetőségem lesz felkészülni rá.

Vizsy Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.