Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Augusztus 28. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Saját

Az eső ellenére szabadtéren is bemutatták A dzsungel könyvét

Az eső ellenére szabadtéren is bemutatták A dzsungel könyvét

A rossz idő ellenére is megtartották augusztus 19-én, csütörtökön A dzsungel könyve szabadtéri előadását a Szent István Napok keretein belül.

A Theatrum Ad Flexum társulatának és a darab nagyszerűségének köszönhetően a nézők nagy részét még az eső sem tántorította el attól, hogy végigülje a három órás előadást.

„Vannak dolgok, melyek felett nincs hatalmunk – mondja a darabrendezője, Major Tamás afölött viszont van, hogy a legjobbat nyújtsuk! Amikor már látszott, hogy nem lesz jó idő és felmerült a kérdés, hogy lesz-e előadás, akkor azt mondtam, hogy igenis megtartjuk és még ilyen mostoha időben is megpróbáljuk ott tartani a közönséget!”

Kellet változtatnod valamit az előadáson az időjárás miatt?

"Egy picit más lett a Nyitány, nem akartam kiküldeni a játszókat a közönség közé, fontosabbnak tartottam, hogy a smink és a jelmez ne ázzon el rögtön az elején.
Amikor megálmodtuk ezt a darabot, a közönség közelsége volt alapvetően a fontosabb része és féltünk, hogy ez elveszik, hiszen A dzsungel könyve alapvetően színházterembe készült, nem szabadtérre. De a visszajelzések szerencsére pozitívak…
Akiket mindenképp külön ki kell emelnem, azok a technikusok; Németh István és Horváth Mihály „Mityó”, nagyon jól megállták a helyüket, erő felett dolgoztak!"

Hogy mennyiben volt más szabadtéren előadni a népszerű darabot, arról így mesél Tamás:

„A színházteremben kisebb gesztusokkal, kisebb mimikával dolgozunk, így ezt szoktuk meg, de sikerült mindenkinek megbirkóznia az új helyzettel. Érdekes volt ilyen sok mikroporttal együtt dolgozni, ilyet még nem csináltunk. Az összes szereplő nagyon élvezte, ez valami más, valami új és izgalmas volt! Nem baj, hogy esett az eső, ennek így kellett lennie… kipróbálhattuk magunkat szabadtéren és ez mindenért kárpótolt minket! Ez a teljes előadássorozat koronája volt. Nagyon megtisztelő, hogy a Város, a Művelődési Ház úgy gondolta, hogy ez a csapat előrukkolhat egy három órás előadással ezen a neves, nagy fesztiválon!”

Jelenleg mit próbáltok?

"A Madách Színház musical pályázatának I. helyezett művét, a Csoportterápiát. A téma nagyon izgalmas, a rekeszizmaikat mindenképp fel kell készíteniük majd a nézőknek."

Major Tamás a rendezés mellett szereplőként is ismét bemutatkozik a Csoportterápiában.

„Nagy kihívás magamat és a többieket is figyelni, mindezt úgy, hogy ne sérüljön se a szerep, se a rendezés.” – árulta el az InfoMosonmagyaróvár olvasóinak.


-Párizs Eszter-

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.