Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 12. 07:32, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Az Időcsavar sem tudta legyőzni a Fekete Párducot

Az Időcsavar sem tudta legyőzni a Fekete Párducot

A Disney új fantasy sci-fije, az Időcsavar sem tudta legyőzni az észak-amerikai hétvégi mozis sikerlistát négy hete uraló Fekete Párducot - írta a Variety.com iparági becslésekre hivatkozva vasárnap.

A szintén Disney-tulajdonú Marvel fekete szuperhősfilmjére 41,1 millió dollár (12,8 milliárd forint) értékben váltottak jegyet a hétvégén. A film ezzel 24 nap alatt 562 millió dollárt hozott, ami minden idők hetedik legnagyobb jegyárbevétele Észak-Amerikában.

A 2015-ben bemutatott Star Wars: Az ébredő Erő óta ez az első film, amelyik négy egymás utáni hétvégén vezeti a mozis toplistát.

Az Időcsavar 33,5 millió dolláros bevétellel nyitott, ami nagyjából megfelelt a Disney várakozásainak. A családi közönség érdeklődésén múlik, behozza-e 100 milliónál is nagyobb forgatási költségeit a film.

Madeleine L'Engle 1962-ben írt fantasy sci-fije nyomán Ava DuVernay rendezte a filmet, melyet zömmel női szereposztása és produkciós csapata miatt is nagy érdeklődés övezett. Sztárjai között látható Reese Witherspoon és Oprah Winfrey is.

Ez az első hétvége a Variety szakértői szerint, amikor a toplista első és második helyére is olyan film került, amelyik rendezője és főbb szereplői is afroamerikaiak.

Az Aviron stúdió Hívatlanok 2: Éjjeli préda című horrorjára - amely a 2008-as Hívatlanok folytatása - nyitó hétvégéjén 10,5 millió dollár értékben váltottak jegyet, ez a harmadik helyhez volt elég.

A negyedik helyet Jennifer Lawrence Vörös veréb című thrillere szerezte meg, második hétvégéjén 8,2 millió dollárt hozott, ami 52 százalékos visszaesést jelent. A film az első tíz napban 31 millió dolláros jegyárbevételt produkált.

A Jason Bateman és Rachel McAdams főszereplésével forgatott Éjszakai játék című komédia 7.9 millió dolláros hétvégével végzett az ötödik helyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.