Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 03. 11:45, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Az ügyészséghez fordul a Jobbik a közbeszerzési törvény sorozatos megsértése miatt

Az ügyészséghez fordul a Jobbik a közbeszerzési törvény sorozatos megsértése miatt

A Jobbik miskolci képviselői a Közbeszerzési döntőbírósághoz, illetve az ügyészséghez fordulnak a közbeszerzési törvény sorozatos megsértése miatt, amiért a törvényben foglaltak ellenére a borsodi megyeszékhely fideszes városvezetése nem helyi vállalkozásokat, hanem külföldi multinacionális cégeket bíz meg a helyi építési, felújítási munkálatok kivitelezésével. Erről Egyed Zsolt beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy a közbeszerzési törvény szerint amennyiben lehetőség van rá, úgy helyi vállalkozásokat kell előnyben részesíteni a helyi beruházások kapcsán. Egyed Zsolt szerint a miskolci városvezetés ezt a szabályt nem veszi figyelembe és helyi építési vállalkozások helyett nemzetközi óriásvállalatokkal végezteti el a munkákat.
A Jobbik szerint ez a gyakorlat felháborító és jól mutatja, hogy a jelenlegi kormány is ugyanazt a politikát folytatja, mint az előző MSZP-s kabinet. Egyed Zsolt úgy fogalmazott: a különbség csak annyi, hogy amíg az MSZP a nemzetközi vállalatok támogatásáról is beszélt, addig a Fidesz a szavak szintjén a hazai vállalkozásokat támogatja, tettek szintjén azonban az országot "két év alatt az oligarchák országává változtatta".

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.