Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 23. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Babamelegítő készülékre gyűjtenek

Babamelegítő készülékre gyűjtenek

A Karolina Kórház Csecsemő Osztályán nagy szükség lenne az alábbi orvostechnikai készülékre. Az ára nettó 600.000 Ft körül van jelenleg - darabonként.

Az igény Dr. Szíjjártó László, a Karolina Kórház Csecsemő és Gyermekosztályának osztályvezető főorvosától indult. Több egyeztetés is volt már az ügyben az intézmény és a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezete között.
Így adódott, hogy - ahogy lenni szokott – a szavakat tettek követték.


2018. március 23-án pénteken 18.00-kor Jótékonysági koncertet szervez az Egyesület. Az est megszervezését első szóra elvállalta a Vissz-Hang Vegyeskar. De mellettük is lesznek szép számmal, akik ugyanúgy fontosnak tartják, hogy – újra – együtt, egy jó ügyért fogjanak össze!


Ám ehhez elengedhetetlen a lakosság támogatása! Hiszen - gondoljunk bele - kinek ne lenne a rokonságában olyan kismama, akinek gyermeke előbb vagy utóbb ne élvezhetné ennek a gépnek az előnyeit? A lényeg, hogy a babamelegítőre közös érdekből is szükség van! Az Egyesület próbálkozik, és akárhogyan is, de segíteni fogja a készülék megvásárlását. De fontos a példa, az összefogás, a közös ügyért való kiállás. Nem csak átvitt értelemben és nemcsak Facebook megosztásokban. Az a legegyszerűbb. Az igazi emberség akkor mutatkozik meg, amikor ezeket tettek is követik.

Így hát várunk minden, közös ügyért tenni akaró, jó szándékú adakozót, tartson velünk egy estére, legyen részese az együtt tenni akarás érzésének!

Fellépők:
Stampj Sándor cselló, a Győri Filharmonikus Zenekar cselló szólamvezetője

A Mosonyi Mihály Zeneiskola tanárai közül:
tirbus Ildikó - hegedű
Holczinger Lajos – furulya
Nagy Krisztina – zongora

Versmondók:
Malekné Kiss Katalin
Szilágyi Ákos
Gergely Anna

Közreműködik a Vissz-Hang Vegyeskar. Karvezető: Kiss Veronika és Szodfridt Gyula

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.