Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Szeptember 21. 13:44, péntek | Belföld
Forrás: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Bitófát állított a Jobbik Debrecenben a halálbüntetés visszaállításáért

Bitófát állított a Jobbik Debrecenben a halálbüntetés visszaállításáért

Több méter magas bitófát állított a Jobbik pénteken Debrecen belvárosában, hogy a halálbüntetés visszaállítását szorgalmazza.

Kulcsár Gergely, a párt Hajdú-Bihar megyei elnöke az eseményen elmondta: az ígérettel ellentétben a kormány két év alatt sem volt képes megfékezni az országban tapasztalható "brutális erőszakot, amelynek a közelmúltban például egy hajdúszováti lakos esett áldozatául" (Az 58 éves férfit szeptember 9-én kora reggel találták holtan a község egyik utcájában, halálát súlyos bántalmazás okozta).
"Csak a halálbüntetés visszaállítása bírna elegendő elrettentő erővel a főként egy behatárolható szociokulturális körből érkező bűnelkövetőkkel szemben" - hangoztatta Kulcsár Gergely.
Szavai szerint a Jobbik már korábban benyújtotta ehhez a törvénymódosító javaslatait. A halálbüntetés visszaállítása egyébkéntszerinte a lakosság körében is nagy támogatottságot élvez.
A politikus az MTI felvetésére, miszerint a halálbüntetés eltörlését Magyarország nemzetközi egyezmények keretében vállalta, úgy reagált: a Benes-dekrétumok is nemzetközi, uniós jogokat sértenek mégis hatályosak több környező országban, így kellő politikai akarattal a halálbüntetés is visszaállítható lenne.
Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő térképekkel és statisztikai adatokkal mutatta be az elmúlt öt év brutális gyilkosságait. Az esetek kormányokon és a büntetési tételek változásain átívelve folyamatosak voltak vagy még romlottak is, tehát megfelelő elrettentő erővel a korábbi intézkedések nem bírtak - hangoztatta a politikus.
A több mint kétméteres bitófát a Jobbikos politikusok a sajtótájékoztatójukat követően eltávolították Debrecen főteréről.

Kulcsár Gergely, a Jobbik Hajdú-Bihar megyei elnöke (b) és Rubi Gergely, a párt országgyűlési képviselője akaszt fel egy bábut egy jelképes bitófára Debrecenben.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk