Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Május 18. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Flesch Kft.

Bővítik, felújítják és akadálymentesítik a Krónikus Osztályt Mosonmagyaróváron

Bővítik, felújítják és akadálymentesítik a Krónikus Osztályt Mosonmagyaróváron

A Karolina Kórház-Rendelőintézetben zajló több mint nyolcszázmilliós beruházás keretében megújul többek között a Gyermekosztály és a Krónikus Osztály.

A beruházásról és az ebből adódó változásokról tájékozódhatnak a projekt zöld számán és a Kórház kiadványaiból. Jelenleg mind a gyermek járóbeteg szakrendelést, mind a Gyermekosztályt, a Krónikus Osztályt és a Szülészet-Nőgyógyászati részleget is érintik a munkálatok.


A „Karolina Kórház központi egységeinek tömbösítése, krónikus osztály bővítése, korszerű ellátást biztosító orvostechnológia és IT eszközök fejlesztése” c. projekt keretében mintegy 758 millió forint uniós támogatást nyert a Karolina Kórház - Rendelőintézet.

A beruházás keretében átalakul többek között a Gyermekosztály és a Krónikus Osztály. A Gyermekosztály átalakítása miatt a járóbeteg szakrendelés, és a gyermek vérvétel ideiglenesen a Rendelőintézet épületébe a 2. emeletre költözött. Maga a Gyermekosztály pedig ideiglenesen az „F” épület 3. emeletén
működik. A Gyermekosztály és a Szülészet-Nőgyógyászati részleg megközelítése átmenetileg a Röntgen osztály előtti földszinti lépcsőházból (a nőgyógyászati ultrahang rendelő felől) lifttel, vagy a lépcsőn lehetséges.

A Karolina Kórház-Rendelőintézetben 43 ágyon végeznek krónikus ellátást. A most megvalósuló projekt keretében a krónikus fekvőbeteg részleget is fejlesztik. A Krónikus osztály a kórház központi telephelyén található – Mosonmagyaróvár, Régi Vámház tér 2-4. a „K” épületben.

Az átalakítást, bővítést és akadálymentesítést két ütemben valósítják meg. Az épületrész bővítésével lehetőség nyílik további 10 krónikus ágy működtetésére a jövőben. Továbbá a teljes körű felújítással, a külső nyílászárók cseréjével, teljes homlokzati hőszigeteléssel, a kiszolgáló területek akadálymentesítésével megvalósítják az optimális működés, a gazdaságos üzemeltetés és a fenntartható fejlődés feltételeit. A fejlesztés végén minden kórteremhez közvetlen fürdő kapcsolatot biztosítanak.

A Krónikus Osztály tíz ággyal bővül a beruházás keretében. Az I. ütem munkálatai elkezdődtek. A munkaterület felszabadítása 18 ágy működésének ideiglenes felfüggesztésével jár várhatóan 2012. augusztus 17-ig. Ekkor a tervek szerint 28 ágyat átadnak, és a II. ütem végén összesen már 53 ágyon tudják ellátni betegeket.

Az osztály felújítása során nem változik sem a betegelőjegyzés, sem a felvétel rendje. Továbbra is a háziorvos előjegyzése, beutalása alapján veszik fel beteget, illetve a kórház aktív osztályairól (Belgyógyászati és a Manuális mátrix-ról) belső áthelyezéssel. Az előjegyzés munkaidőben a 96/574-801 telefonszámon Dr. Mihály Sándor osztályvezető főorvosnál történik.

A csökkent krónikus ágyszámon kizárólag gyógykezelés és utókezelés céljából beutalt betegeket tudnak elhelyezni. A Krónikus osztály kapacitásának átmeneti csökkenése miatt a szociális indokkal, vagy pusztán ápolási céllal kórházba utalandó betegeket nem áll módjukban felvenni, ezért őket a megfelelő intézményekbe javasolják elhelyezni.

Az építési, felújítási munkálatok miatt kérik, a kedves Szülők, Betegek megértését és türelmét a korszerűbb és szebb osztályok érdekében!

A projekttel kapcsolatban ingyenesen hívható zöld szám +36-80/205-237 működik, munkanapokon 10 és 15 óra között.

További információ a www.karolinakorhaz.hu honlapon található!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.