Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 23. 20:21, hétfő | Helyi
Forrás: Flesch Központ

Család és KarrierPont nyílt Mosonmagyaróváron - az országban elsőként

Család és KarrierPont nyílt Mosonmagyaróváron - az országban elsőként

Az EFOP-1.2.9-17-2017-00002-es azonosítószámú „Együtt a nőkért a családban és a munkahelyen Mosonmagyaróvár térségében” c. projekt keretében ma Család és KarrierPONT nyílt Mosonmagyaróváron.

A projektben konzorciumban együttműködik a Flesch Károly Nonprofit Kft. és a FICSAK - Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete.

Ünnepélyes keretek között április 23-án Székely András a Családbarát Ország szakmai vezetője nyitotta meg az ország elsőként auditált Család és KarrierPontját.

Az ünnepségen a vendégeket Berneki Éva a FICSAK képviseletében köszöntötte, Csiszár Péter a Flesch Károly Nonprofit Kft. ügyvezetője bemutatta a mosonmagyaróvári CSAK munkatársait.

A sikeres szakmai előkészületek után, akik mostantól a Flesch Központban várják az érdeklődőket:

  • Schnitzerné Samu Tímea vezető,
  • Bejczi Kata ügyfélkapcsolati munkatárs,
  • Bencsikné Kardos Anett programszervező munkatárs,
  • Csog Blanka pszichológus tanácsadó,
  • Dr. Kiss Krisztián jogi tanácsadó.

A projekt 2017 decemberében indult. Azóta a beszerzések és az auditálás folyamata zajlott.

Az iroda ügyfélfogadási ideje:

  • hétfőn, kedden, szerdán 12.30-16.30-ig,
  • csütörtök, péntek 8.30-12.30.

A tanácsadásokra előzetes bejelentkezés szükséges, ezek a nyitvatartási időn túl is folynak. Bejelentkezni Bejczi Katánál lehet a 30/828-2975-ös, vagy a 06 96 579-707-es telefonszámokon, illetve a csakmosonmagyarovar@gmail.com e-mail címen.

A Család és KarrierPONT egyik fontos célkitűzése, hogy elinduljon a kommunikáció a munkát kereső és munkát kínáló felek között, különös tekintettel a hátrányos helyzetben lévő nőkre.

Mindkét oldal számára kínálnak információkat, előadásokat és ősztől képzéseket, workshop-okat, fórumokat.

A rendezvények, információközlő programok célja, hogy beszéljünk a nők helyzetéről, az atipikus foglalkoztatásban lévő lehetőségekről és a családról, mint a társadalom legfontosabb alappilléréről. Az éves programtervben olyan előadások is szerepelnek az atipikus foglalkoztatási formákon, és álláskeresésen túl, mint a nyári táborozási lehetőségek, a családkép, a nagyszülők szerepe, a mesék fontossága, vagy a fogyatékos- akár beteg gyermeket, hozzátartozót gondozó családtag segítése.

Hasznos és fontos témákat szeretnének körbejárni, információkat cserélni.

Az egyik kiemelten fontos cél, hogy a munka világába való visszatérést segítve olyan kapcsolatokat is segítsünk létrehozni, mint például a generációk találkozása. Sok családban hiányoznak a nagyszülők, és van, ahol pedig az idősek elmagányosodását lenne jó megelőzni.

Cél egy olyan kapcsolati háló kialakítása, amelyben aktívan részt vesznek

  • a civil szervezetek,
  • munkáltatók
  • és érdekvédelmi szervezetek képviselői mellett
  • a sajtó képviselői.

A CSAK hivatalos megnyitását követően elindul a támogató munkacsoport létrehozása, és a már együttműködő partnerekkel való közös gondolkodás, a munkavállalás elérése a célcsoport számára, az új innovatív módszerek bevezetésével.

Ezen felül a projekt keretében folyamatosan arra törekednek, hogy izgalmasabb programokkal még több emberhez jussanak majd el. Ősszel indulnak képzési programjaik is, melyek mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára fontos információkat fognak átadni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.