Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Július 11. 12:12, hétfő | Helyi

Digitális Középiskola

Digitális Középiskola

Sikeresen teljesítették az első évet a Kossuth Lajos Gimnázium Digitális Középiskolájában tanuló felnőtt diákok. Bizonyítványukat a napokban vették át ünnepélyes keretek között dr. Hansági Károly intézet igazgatótól.

Szeptembertől újabb diákokat is várnak
Évet zártak a Digitális Középiskolában

Sikeresen teljesítették az első évet a Kossuth Lajos Gimnázium Digitális Középiskolájában tanuló felnőtt diákok. Bizonyítványukat a napokban vették át ünnepélyes keretek között dr. Hansági Károly intézet igazgatótól.

A Digitális Középiskola program egy újszerű kezdeményezés a felnőtt képzésben, előnye, hogy tankönyvek helyett az Interneten keresztül elérhető tananyagok segítségével, egyéni tempóban, munka mellett, otthonról szerezhetnek magasabb iskolai végzettséget az ismereteiket gyarapítani szándékozók. A tanulók számára ingyenes oktatást egy TÁMOP pályázat keretében valósítja meg az intézmény. A projekt „A Kossuth Lajos Gimnázium Felnőttoktatási Tagozatának kibővítése távoktatással – Digitális Középiskola Mosonmagyaróváron és vonzáskörzetében” címmel vált ismertté az elmúlt egy évben.
Közel harmincan kezdték el tanulmányaikat tavaly ősszel, köztük Papp Zsolt is, aki úgy vágott bele a tanulásba, hogy nem rendelkezett otthon számítógéppel, ami feltétele lenne ennek az oktatási formának. A tanulót emiatt az iskola nem akarta elveszíteni, így Zsoltnak az intézmény felajánlott egy számítógépet. E nélkül, no meg kitartásának köszönhetően most nem büszkélkedhetne sikeres vizsgáit igazoló bizonyítványával. A diákokat heti egy alkalommal, szombatonként jelenléti órák, konzultációk is várták a gimnáziumban, ahol lehetőségük volt a tanáraikkal való személyes találkozóra, a nehézségek megbeszélésre. Mátyusné Szücs Éva, szintén a sikeresen vizsgázók körét gyarapítja, szerinte nagy előnye ennek az oktatási formának, hogy heti egy alkalommal kellett az iskolába utazni, ezt így jobban össze lehet egyeztetni a munkával és a családdal. Kiemelte még azt is, hogy ők ugyan a tananyag eredményes elsajátítására kaptak jó vagy esetenként gyengébb osztályzatot, tanáraik viszont segítőkészségből előttük mindnyájan jelesre vizsgáztak. Kulin Emese munkavégzéséből kifolyólag ritkán látogatta a heti konzultációs órákat, de nem feltétlenül érezte ennek hiányát, mert tanáraitól bármikor kérhetett segítséget, ha a tananyag önálló elsajátítása során nehézsége támadt.
Az első év ugyan lezárult, de a képzés nyitva áll minden érdeklődő előtt, ugyanis szeptembertől ismét lehet csatlakozni akár ehhez az osztályhoz, vagy egy újabb induló csoporthoz. Azok érdeklődését is várják, akik korábban már jártak középiskolába, de fejezték azt be, nekik beszámítják az ott teljesített időszakot, ezáltal lerövidülhet a képzés ideje. A modern oktatási formáról a Kossuth Lajos Gimnázium 96/576-470-es vagy a 96/576-627-es telefonszámán lehet érdeklődni. További információ pedig a www.kossuthmovar.hu weboldalon is található.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.