Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Április 07. 16:07, péntek | Belföld
Forrás: mti

Egész napos sebességellenőrzés lesz húsvét után

Egész napos sebességellenőrzés lesz húsvét után

Egész napos sebességellenőrzéssel próbálják kiszűrni a gyorshajtókat április 19-én 6 órától másnap 6 óráig egy évek óta ismétlődő európai akció, az úgynevezett Speedmarathon keretében - közölte az ORFK pénteken.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezésére indult kampány kedvező tapasztalatai nyomán a magyar rendőrség ismét részt vesz az egész Európát érintő akcióban. Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása - írják a police.hu oldalon.

A dokumentált jogsértések esetében intézkedni fognak a rendőrök.

Az ellenőrzés ideje alatt valamennyi úgynevezett komplex közlekedési ellenőrzési pontot - vagyis mindegyik fix telepítésű és mobil modern traffipaxot - használni fognak. A változtatható elhelyezésű műszerek számára több ellenőrzési helyet is kijelölnek.

A korábbiakhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kiválasztásakor a lakosság véleményét is figyelembe veszi. Az e célra megyénként létrehozott e-mail címekre (például speedmarathon@borsod.police.hu vagy speedmarathon@budapest.police.hu) április 12-én 24 óráig várják a javaslatokat.

A javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok április 18-áig kijelölik a sebességellenőrzések pontos helyszíneit, időpontjait, és erről tájékoztatják a nyilvánosságot.

A tavaly áprilisi hasonló akció keretében 857 helyszínen ellenőrizték a járművek sebességét, és 3741 gyorshajtót bírságoltak meg. Ez a 2015-ös akcióhoz képest 25 százalékos csökkenést jelentett, ugyanis akkor még mintegy 5000 gyorshajtót büntettek. A 2015-ös összeurópai akció során a legtöbb gyorshajtót, 11 ezret a 80 milliós lakosú Németországban, a második legtöbbet 5,5 ezret a 60 milliós Olaszországban mérték, a harmadik lett a tízmilliós lakosságú Magyarország 5 ezerrel.

Tavaly Kiss Csaba, az ORFK autópálya-felügyeleti és baleset-megelőzési osztályának vezetője elmondta: a halálos balesetek legfőbb oka évek óta a gyorshajtás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során