Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. December 14. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Egy rakás fegyvert foglaltak le utasoktól amerikai repülőtereken

Egy rakás fegyvert foglaltak le utasoktól amerikai repülőtereken

Az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Ügynöksége (TSA) egy hét alatt 72 fegyvert foglalt le a repülőtereken, legtöbbjük töltve volt.

A szervezet szerdán a Twitteren közölte friss statisztikáját, amely szerint a legtöbb fegyvert, hetet az atlantai Hartsfield-Jackson Nemzetközi Repülőtéren foglalták le, ez a világ legnagyobb forgalmú légikikötője évi 100 milliót meghaladó utasforgalommal. A második "legnépszerűbb" reptér Salt Lake City volt, ahol hat fegyvert koboztak el.

A TSA adatai szerint a 72 megtalált fegyverből 66 töltve volt. A legtöbb fegyver, 20-20 9 milliméteres, vagy .380-as kaliberű volt, közülük huszonöt forgótáras volt.

A szervezet felhívta a figyelmet, hogy azt, aki a repülőtéri utasbiztonsági ellenőrzéshez fegyvert visz, azt letartóztatják és akár 11 ezer dollár (3 millió forint) bírságot is kiszabhatnak rá.

A TSA statisztikája szerint 2016-ban az előző évihez képest 28 százalékkal több, 3391 fegyvert koboztak el az Egyesült Államok repülőterein, 83 százalékuk töltve volt. A legtöbb fegyvert Atlantában, Dallasban és Houstonban találták az utasoknál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.