Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Május 23. 08:22, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Egyedülálló akció: 160 ezren csatlakoztak a szombati országos hulladékgyűjtéshez

Egyedülálló akció: 160 ezren csatlakoztak a szombati országos hulladékgyűjtéshez

Győr-Moson-Sopron megyében közel 4 ezren csatlakoztak a kormány által meghirdetett hulladékgyűjtési akcióhoz. Országosan 160 ezren... A Győr-Moson-Sopron megyei események fő helyszíne a győri állatkertnél volt, ahol 10 órakor Nagyné dr.

A vezető kitért rá: térségünkben közel 55 helyszínen sikerült hulladékpontokat kijelölni, szombaton reggel 9 órától ezekről az állomásokról indultak el civilek, állami és önkormányzati szervezetek munkatársai, hogy megtisztítsák környezetüket az eldobált szeméttől.

Magyarországon még nem volt példa arra, hogy egy önkéntes akcióhoz több mint 160 ezren csatlakozzanak - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Budapesten, a TeSzedd! országos szemétszedési akció megnyitóján. Az akciót az Önkéntesség Európai Évének kapcsán szervezték meg. A miniszter közölte: tárcája ősszel új hulladékgazdálkodási törvényt terjeszt a parlament elé.

Az önkéntes hulladékgyűjtéshez több mint 160 ezren csatlakoztak, hogy megtisztítsák a közterületeket, a szántóföldeket, a vízpartokat és a vizeket. Még a Balaton fenekén is búvárok dolgoznak önkéntesen - mondta Fazekas Sándor. A résztvevők megtisztítják környezetüket az eldobált szeméttől, az otthagyott törmelékektől. A miniszter hozzátette: az akcióval szeretnék felhívni a figyelmet arra is, hogy az emberek kevesebbet szemeteljenek és ne tegyék le sehol illegálisan a hulladékot.
Mindenhol vannak kukák, konténerek, a hulladékot a hulladékgazdálkodási rendszerbe kell eljuttatni - jelentette ki a miniszter. Elmondta azt is: a jogi feltételek megteremtése érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium ősszel új hulladékgazdálkodási törvényt terjeszt az Országgyűlés elé, hozzátéve azokat a rendeleteket is, amelyek a végrehajtáshoz szükségesek.
Érdekes helyszíne volt még a Győr-Moson-Sopron megyei hulladékgyűjtésnek Győrnél a Mosoni Duna, ahol a nemrég alakult vízi polgárőr egyesület hajókról gyűjtötte a folyón úszó hulladékot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.