Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Október 19. 07:07, szombat | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

Elkezdődött a Török Áramlat gázzal való feltöltése

Elkezdődött a Török Áramlat gázzal való feltöltése

Elkezdődött a Török Áramlat földgázvezeték tengeri szakaszán a két szál egyikének gázzal való feltöltése az üzembe helyezési és beállítási munkálatok keretében, a tesztelés záró szakaszában

- közölte pénteken a South Stream Transport B.V. projektvállalat. Az Interfax orosz hírügynökség által ismertetett kommüniké szerint a vezeték üzleti hasznosítása a tervek szerint még az idén megkezdődik. Az üzembe helyezési és beállítási munkálatok azt követően indultak el, hogy a DNV-GL hitelesítette, hogy a vezeték mindkét 32 hüvelyk átmérőjű szála megfelel a víz alatti csővezetékekre vonatkozó saját szabványainak és más szabványoknak is.

A második szál feltöltése akkor kezdődik meg, ha az első szálon a műveletet mér befejezték.

Törökországban befejezéséhez közeledik a fogadó terminál építése. A BOTAS török gázvezeték-üzemeltető vállalat az első szárazföldi csőszakaszon dolgozik, amely összekapcsolja majd Török Áramlatot az ország hálózatával. A BOTAS és az orosz Gazprom által létrehozott vegyesvállalat ezzel egy időben fekteti le az európai országok ellátását szolgáló vezetéket.

A Gazprom egyesített rendszeréből Törökország és Délkelet-Európa felé tartó csővezeték feltöltéséhez szükséges nyomást az anapai Russzkaja kompresszorállomás állítja elő. A vezetékeket Anapa parti létesítményeitől a Fekete-tenger török partján fekvő Kiyiköynél lévő fogadó terminálig fogják feltölteni.

Fotó: illusztráció

Címkék: gáz, török áramlat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.