Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 11. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Élménykülönítmény Mosonmagyaróvárról, Lajtos Ibolyával

Élménykülönítmény Mosonmagyaróvárról, Lajtos Ibolyával

Mindig öröm jó dolgokról, pozitív kezdeményezésekről írni. Most is nagy lelkesedéssel kaptuk fel a telefont, hogy a részletekről érdeklődjünk a mosonmagyaróvári Lajtos Ibolya – ahogy ő mondja - jótékony sportolótól.

Milyen kezdeményezésről van szó és hogyan kerül az élére Ibolya?

Lajtos Ibolya, a Bàtor Tàbor Élménykülönítmény futòcsapatànak tagja..
Annak a Tábornak, amely komplex terápiás, rekreációs programokat kínál daganatos és krónikus betegséggel kezelt gyermekek és családjaik részére, mindezt ingyenesen.


A Bátor Tábor fennállása óta - 16 éve! - már 8000 táborozó élhette át ezeket az élményeket:

Az Élménykülönítmény a Bátor Tábor jótékonysági sportközössége.

Versenyeken indulnak,kihívásokat vállalnak, és embert próbáló teljesítményükkel a beteg gyerekek ügyére hívják fel a környezetükben élők figyelmét. Közös segítségnyújtásra hívják barátaikat, hozzátartozóikat, munkatársaikat: jelképes örökbefogadásra kínálják nekik a versenyeken és a felkészülések során megtett kilométereiket – akár egy kávé vagy egy mozijegy áráért cserébe.

Lajtos Ibolya Mosonmagyaróváron körülbelül két héttel ezelőtt értesült a lehetőségről, hogyan csatlakozzon a különleges csapathoz.

Sokan ismer(het)jük őt, hiszen a kerékpársportban elért teljesítményét nehéz felülmúlni a térségben. .

Azóta folyamatosan a maratoni táv lefutására készül több száz sportolótársával együtt. Ám ahogy mondja: ennek még mindig könnyebben vágott neki, mint az ezzel együtt elindított adomány-gyűjtési akciónak.

Pedig nem kellett volna emiatt izgulnia, hamar jöttek az eredmények…

A kitűzött 150.000 Ft-ot túlszárnyalva, két héten belül már 500.000 Ft körül jár a beérkezett adományok összege – mindez Mosonmagyaróvárról. Fantasztikus összefogás!

Az interjút telefonon keresztül készítettünk, de így is érezni lehetett minden másodpercben azt a hálát, amivel ő viszonozta minden adományozónak a támogatást. Meghatott volt és kedves. Elérzékenyült, de egyben elszánt is. Igazi harcos típus! ;)

„Büszke vagyok arra, hogy sportteljesítményemmel beteg gyermekeket támogathatok és büszke vagyok a városomra, Mosonmagyaróvárra, hogy az országban egyedüliként itt sikerült ennyi adományt összegyűjteni erre a célra. Így azt üzenem mindenkinek, hogy: Köszönöm és csak így tovább! Dolgozzunk együtt a közös ügyért, a beteg gyermekek önfeledt mosolyáért!”


A maratoni futás időpontja: 2017. október 15., 8:00–14:00
Helyszíne: 1146 Budapest, 56-osok tere


Aki szeretné még tovább emelni kis városunk hírnevét, Ibolya oldalán bátran megteheti a maratoni futás időpontjáig.
Link: http://elmenykulonitmeny.hu/en/jotekony-sportolo/lajtos-ibolya/

Akinek pedig szurkolni van kedve, szívesen várják a szervezők a budapesti helyszínen.

Még több információ a Bátor Táborról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.