Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. December 01. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Dr. Sattler János Alapítvány

Építsünk hidat! - mentálhigiénés szakmai tréning Mosonmagyaróváron

Építsünk hidat!  - mentálhigiénés szakmai tréning Mosonmagyaróváron

Nonprofit szociális intézmények és civil szervezetek közötti együttműködés javítása Mosonmagyaróváron címmel a Dr. Sattler János Alapítvány 5 alkalomból álló mentálhigiénés szakmai tréning megszervezését kezdte meg.

A Szedd Magad! – a helyi civil közösségek kapacitásfejlesztése az alulról szerveződő közösségi együttműködések erősítése érdekében TOP-7.1.1-16-H-006-4 konstrukció keretében, „Építsünk hidat! – Nonprofit szociális intézmények és civil szervezetek közötti együttműködés javítása Mosonmagyaróváron project címmel benyújtott pályázaton belül a Dr. Sattler János Alapítvány első vállalásként 5 alkalomból álló mentálhigiénés szakmai tréning megszervezését kezdte meg. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 2,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Mosonmagyaróváron a szociális intézmények a város különböző helyrajzi pontjain (főként a peremterületeken) működnek, egymástól fizikailag is távol. Az intézmények működésére jellemző, hogy magas a fluktuáció, a szakemberek száma pedig sokszor kevesebb, mint a kötelező szakmai létszám. Szükséges lenne az intézmények összehangolt működéséhez, hogy az ellátottak a számukra funkcionálisan helyes szolgáltatásokhoz jussanak hozzá, rövid idő alatt. Mosonmagyaróváron számos alulról jövő kezdeményezés van jelen, azonban igazán hatékony közösségfejlesztési tevékenységet viszonylag kevés számú civil szervezet képes végezni. Ennek legfőbb oka a kapacitások hiánya:

  • a pénzügyi és humánerőforrások szűkössége,
  • az információhiány,
  • a megfelelő skillek, tapasztalatok némileg alacsony szintje.

A projekt hozzájárul képzések, tréningek, műhelymunkák, szakmai tanulmányút segítségével a célcsoporttagok megfelelő tudásához. A projekt megvalósulása során olyan kapcsolati tőkére tesznek szert az intézmények dolgozói, amelyek megkönnyítik a munkájukat. Könnyebben kérnek segítséget a társintézmény dolgozójától. Az intézménylátogatások eredményeként beépíthetők lesznek az intézmények működésébe a megszerzett új tapasztalatok.

Segítők mentálhigiénéje című – a stresszkezelés, konfliktuskerülés – témakörben a Család és Gyermekjóléti Központ, Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény, a Családok Átmeneti Otthona és a Gondoskodás Alapítvány számára meghirdetett dolgozói tréninget Rettegi Zsolt tréner, mediátor, mentálhigiénés szakember tartja. A képzés sikeres elvégzésével a résztvevők megismerik a személyes reflexión alapuló önértékelést, képesek saját erőforrásrendszerüknek azonosítására. Ismerik a segítésből fakadó burn out kockázati tényezőit és képesek azok azonosítására saját működésükben.


További információ kérhető:

Vizsy-Gombosi Lilla alapítványi titkár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.