Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. November 26. 18:34, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Eredeti patron vagy kompatibilis?

Eredeti patron vagy kompatibilis?

A tintasugaras nyomtatókat használók körében időről időre felvetődik a kérdés, hogy érdemes-e megvenni az eredeti patront, vagy elég a kompatibilis is.

Utóbbiak nem eredeti patronok, de passzolnak az adott márkájú nyomtatóval, ezért ugyanúgy működik velük a nyomtató. Ja, és lényegesen olcsóbbak. Ez az elmélet. A valóságban azonban helyzetfüggő, hogy melyik a jó választás. Ha körültekintően választod ki a gyártót, akinek a kompatibilis tonerjét vagy patronját megvásárolod, annak a minősége nagyjából megegyezik majd az eredetivel.

Tényleg ugyanolyan jó a kompatibilis patron?

Röviden: attól függ, mi a felhasználás célja, és milyen a nyomtató. Nyilván nem véletlenül van minden típushoz külön patron, ha minden esetben pontosan ugyanazt tudnák a kompatibilis változatok is, senki sem venne eredetit. Az olcsóbb alternatívákkal működnek ugyan a nyomtatók, de nem biztos, hogy úgy, mint az eredetivel.

A lézernyomtatóknál is sok esetben igaz, hogy szebben nyomtat például egy eredeti Samsung M2070 toner, ami a nyomtatóhoz tartozik, jobb minőségű, így nyilván jobb eredmény is érhető el vele. Igaz, ha nem fotókat akarunk nyomtatni magas minőségben, hanem például szövegeket, egy kompatibilis változat is tökéletesen elég.

Vannak továbbá kevésbé kényes nyomtatók, amik mindkét típussal ugyanúgy tudnak működni. Ezeknél teljesen jó megoldást jelentenek jobbfajta kompatibilis patronok és tonerek, így hosszabb távon komoly összegeket lehet megtakarítani.

Nézz utána a lehetőségeidnek!

Az olcsóbb, kompatibilis patronok és tonerek ára mindenképpen csábító, ezért egy próbát megér a használatuk. Lehet, hogy a Te nyomtatódnak semmi baja velük, vagy arra, amire neked kell, teljesen jól használhatók. Ha mégsem, még mindig vehetsz eredetit.

Ha most állunk nyomtatóválasztás előtt, érdemes lehet tudatosan dönteni: vásároljunk olyat, ami spórol a tintapatronnal, tonerrel, és olvassunk utána, hogy mennyire támogatja a kompatibilis változatokat. A jó választás az lesz, amelyik tökéletesen működik ezekkel, és persze gond nélkül elérhető hozzá utánpótlás. Így hosszabb távon is gazdaságosan tudjuk majd működtetni a nyomtatónkat.

A kompatibilis patronok és tonerek tehát bizonyos helyzetekben szuper alternatívát jelenthetnek, ha szeretnél spórolni a nyomtató használatán.Ha tudatosan választod ki a nyomtatódat, könnyen tudsz hozzá ilyeneket vásárolni.

A fotó forrása:
CIGI / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.