Városlista
2020. október 26, hétfő - Dömötör

Hírek

2020. Október 16. 13:11, péntek | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvári Városi Tv

Év végére elkészülhet az egykori Mofém-kultúrház

Év végére elkészülhet az egykori Mofém-kultúrház

A tervek szerint az év végére befejeződhetnek az egykori Mofém-kultúrház felújítási munkálatai, jövőre pedig a vendégek előtt is kinyithatja kapuit a város új rendezvényközpontja.

Folyamatosak a munkálatok a több mint egy évtizedik üresen álló, egykori Mofém Katona József Művelődési Házban. Az épületet az önkormányzat vásárolta meg, jelenleg pedig külső-belső felújításon esik át.

A munkálatok során már megújult az elektromos- és fűtéshálózat, a burkolat, új színt kapott a homlokzat, de kicserélték már a tetőt, a nyílászárókat, és napelemeket is elhelyeztek az épületre. Már csak a burkolási munkálatok, illetve a parkolóépítés és környezetszépítés van hátra, így akár már év végére is elkészülhet az új épület. Ezt követően már csak a színpadtechnikai eszközök beszerzése lenne hátra, 2021-től pedig bálokat, esküvőket szerveznének az épületben, valamint a helyi színjátszó társulat is itt kapnak helyet.

A Mofém-kultúrház felújítása a Futurát is érinti, ugyanis a két intézmény összevontan, egy különálló, költségvetési szerv keretében üzemelnek a jövőben - erről a képviselő-testület döntött legutóbbi ülésén. Az új költségvetési szerv december 31-vel létrejön, a remények szerint pedig a két intézmény közösen, akár még profit is termelhet évek múlva.

A Mosonmagyaróvári Városi Televízió összefoglalója:

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 26. 12:49, hétfő | Helyi

Halottak napja - az értékek védelmére hívja fel a figyelmet a rendőrség

Közeleg a Mindenszentek és a Halottak napja. A rendőröknek évről évre munkát adnak azok a tolvajok, akik kifejezetten ezt az időszakot használják ki.

2020. Október 26. 08:36, hétfő | Helyi

Megemlékezés a mosoni temetőben

Az 1956-os forradalom és szabadságharc mosoni áldozataira emlékeztek október 25-én, vasárnap délelőtt a mosoni temetőben.

2020. Október 25. 18:17, vasárnap | Helyi

"30 éve szabadon"

“30 éve szabadon” címmel nyílt vándorkiállítás a Flesch Központ előtt péntek délután. A kommunizmus bukására és a kelet-európai nemzetek harminc évvel ezelőtti forradalmára emlékező tárlat november 6-ig tekinthető meg.

2020. Október 22. 11:10, csütörtök | Helyi

Múzeumok Őszi Fesztiválja a Hansági Múzeumban is

Idén is csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiváljához a Hansági Múzeum. A járványügyi helyzet miatt a programok az online térben zajlanak.