Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2014. Június 16. 20:53, hétfő | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

Ezt az okostelefont semmiképp se vegye meg!

Ezt az okostelefont semmiképp se vegye meg!

A Samsung Galaxy S4-re hasonlító, de annak töredékébe kerülő, kínai Star N9500 készülék beépített kémprogrammal került a boltokba.

Ezek az okostelefonok fejlett tudással rendelkeznek, viszont harmadannyiba kerülnek, mint a Samsung vagy a Sony vezető modelljei. A Star N9500 majdnem úgy néz ki, mint egy Samsung Galaxy S4, de 100 ezer forinttal olcsóbb. 12 megapixeles kamerával és négymagos processzorral szerelve felettébb elfogadható ajánlatnak tűnik alig 40 ezer forintért, ráadásul különösen keresetté teszi a modellt az, hogy egyszerre két SIM kártyát tud befogadni, így egy készülékben tudjuk egyesíteni a privát és a céges telefonjainkat.

Egy veszélye azért van: az N9500 gyártója a Google Play áruház helyett egy kémprogramot telepített a készülékre, így a mobiltelefon minden vásárlásról adatokat küld egy kínai szerverre. A modellt Németországban és Franciaországban értékesítették a legnagyobb számban, de kapható az Amazonon és népszerű a magyar fórumozók körében is.

A G Data tájékoztatása szerint a kémprogram segítségével lehetséges a teljes körű visszaélés: a kínai cég lehallgathatja és rögzítheti a beszélgetéseket, felderítheti a készülék helyzetét, nyomon követheti a vásárlásokat, ellophatja a hitelkártyaszámokat, valamint a banki visszaigazoló SMS-üzeneteket is. A kártékony alkalmazást a G Data víruslaboratóriumának specialistája, Christian Geschkat fedezte fel, aki speciális készülék segítségével analizálta a mobiltelefon által kibocsátott jeleket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.