Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2011. Március 19. 03:16, szombat | Helyi
Forrás: „Minden Gyerek Lakjon Jól!” Alapítvány

FELHÍVÁS a „Minden Gyerek Lakjon Jól!” Alapítvány programjának támogatásához

FELHÍVÁS a „Minden Gyerek Lakjon Jól!” Alapítvány programjának támogatásához

2010. január és július között a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány 5000 gyereknek osztott heti rendszerességgel vitamin és fehérjedús csomagot. Ezt az eredményt több ezer felnőtt segítségének köszönhetően érhettük el.

Az idei akciókban elsősorban az ő támogatásukra számítunk, de reméljük, hogy nagyon sokan fognak csatlakozni. Mindenkire szükség van. Ezt a tavalyi „tűzoltó” akciót fenntartható segítséggé akarjuk átalakítani. Azt szeretnénk elérni, hogy a 100%-os étkezési
támogatásra jogosult gyerekek családjai közül minél több család számára biztosítsuk azt a lehetőséget, hogy az egész évre szükséges zöldség és fehérje szükségletüket ők maguk meg tudják termelni. Ezért csomagok helyett mindannyiuk számára biztosítjuk az éves zöldség szükséglet előállításához a kellő vetőmag mennyiséget, illetve a fehérje előállítást biztosító kisállatokat (választható opciók: napos csirke, napos kacsa, nyúl, kecske, malac. A tejelő kecskét elsőként a települések óvodái számára ajánljuk fel. Ahol készség mutatkozik az Alapítvány az iskolai kertek számára is biztosítja a vetőmagot).

A program beindításához kérjük az érintett önkormányzatok aktív segítségét. Elsősorban azt, hogy a település összes hátrányos helyzetű családját vonják be, másodsorban az érintett családok munkájának támogatására mozgósítsák a falugondnokokat, pedagógusokat, szociális munkásokat, civil szervezeteket és minden jó szándékú, segíteni kész lakost.

Ezen túl az önkormányzatoktól kérjük, biztosítsák:

• a szükséges segítséget az ólak, kerítések, ketrecek elkészítéséhez (bontott tégla, deszka)

• amennyiben szükséges és lehetséges szociális földet az Alapítvány által biztosított kisállatok számára és az éves takarmány megtermeléséhez (Az ehhez szükséges vetőmagot az alapítvány biztosítja.)

• a vetőmagokból származó növények többsége nem igényel vegyszeres kezelést, így az lehetőséget ad 3 éven belül minőségi bionövények termesztésére, és ahol erre mégis szükség van, annak biztosítását kérni lehet az önkormányzatoktól (biztonsági okokból a mérgező anyagok kezelését nem lehet gyerekes családokra hárítani).

• mivel az Alapítvány az erre rászorult családoknak csupán 3 db kerti szerszámot tud biztosítani (ásó, kapa, gereblye), arra kérjük az önkormányzatokat, hogy az arra rászoruló családok munkáját segítsék legalább azonos számú szerszámmal.

Legfőképpen azonban mindazok támogatását várjuk, akik felnőttként hajlandóak felelősséget vállalni azért a mintegy 200.000 gyerekért, akik az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében nem jutnak a fejlődésükhöz szükséges megfelelő minőségű élelmiszerhez. Ezek a gyerekek ugyanis egytől egyig a MI gyerekeink: ők Magyarország jövője.

Hegedüs Zsuzsa
a Minden Gyerek Lakjon Jól!
Alapítvány kuratóriumának elnöke

Honlap: www.mindengyereklakjonjol.hu
Mobil szám: 30/661-1840
E-mail: mindengyereklakjonjol@mindengyereklakjonjol.hu
SZÁMLASZÁM: 11794008-20534156

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.