Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Július 07. 11:34, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Figyelmeztető sztrájk volt a Lagermax budaörsi gyárában

Figyelmeztető sztrájk volt a Lagermax budaörsi gyárában

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak hétfő reggel 8 és 10 óra között a gépjárművek szállítására szakosodott Lagermax Autótranszport Kft. budaörsi telephelyén. A gépkocsivezetők az érdemi bértárgyalások kikényszerítését igyekeztek a munkabeszüntetéssel támogatni – tájékoztatta a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSz) az MTI-t.

Járási Tamás elnök elmondta, hogy a szakszervezet számos kezdeményezése ellenére, több mint fél éve nem jött létre a március 31-én lejárt bérmegállapodás helyébe lépő új megállapodás. Mivel a cég vezetésével folytatott többszöri konzultáció eddig nem vezetett eredményre, a szakszervezet figyelmeztető sztrájkot hirdetett. A szakszervezeti vezető közlése szerint a budaörsi telephelyen foglalkoztatott 200 munkavállaló közül 110 gépkocsivezető lépett sztrájkba, mintegy harmaduk a telephely ebédlőjében pihent 10 óráig, míg az úton lévők, szerte Európában, valamelyik parkolóban álltak le két órára.
Ha a hétfői figyelmeztető sztrájk nem vezet eredményre, a taggyűlés határozata alapján akár hosszabb munkabeszüntetésre is sor kerülhet Budaörsön – közölte a 18 cég képviseletét ellátó MCDSz elnöke.
Lagermax budaörsi vezetése az MTI megkeresésére későbbre ígért tájékoztatást a sztrájkkal kapcsolatban.
A cég honlapja szerint a személygépkocsik és kis haszonjárművek nemzetközi és belföldi fuvarozásával, illetve szállítmányozással foglalkozó Lagermax Autótranszport Kft. 1993 óta 100 százalékos osztrák tulajdonban van. Budaörsön 250 ezer négyzetméter, nagy részben saját tulajdonú, gépkocsi-tárolásra alkalmas területtel, és körülbelül 100, főleg Mercedes típusú, a nemzetközi forgalomban is részt vevő autószállító szerelvénnyel rendelkeznek. Legfőbb ügyfeleik a világ multinacionális autógyártói, ezek magyarországi vezérképviseletei, illetve kereskedőhálózata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk