Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Március 13. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Flesch Károly Kulturális Központ

Flesch 30!!

Flesch 30!!

programsorozattal ünnepel a Flesch Károly Kulturális Központ 2014-ben
A QUIMBY-től Jandó Jenőig.

Lajkó Félix, Havasi Balázs, Quimby, Koncz Zsuzsa, Zorán, a Győri Filharmonikus Zenekar és Jandó Jenő, Zséda, a Deák Bill Blues Band, Hobo és Bandája, a Kijevi Balett, Péterfy Bori, Fenyő Miklós. Sok egyéb mellett e nevek fémjelzik a kerek egy éven át zajló ünnepi rendezvénysorozatot, mellyel méltóképpen emlékezik meg fennállása eddigi 30 évéről a Flesch Károly Kulturális Központ Mosonmagyaróváron. A „Flesch 30” elnevezésű programsorozat produkciói, sztárvendégei, nagyszabású koncertjei s egyéb rendezvényei megidézik a múltat, bemutatják a jelent, s egyúttal a jövőt is előrevetítik, kijelölve az utat, melyen a Flesch Nonprofit Kft. a következő 30 évben szeretne továbbmenni, s értéket, kultúrát közvetíteni. A mosonmagyaróváriakat és a térségben élőket minden hónapban új koncert, kiállítás, színházi előadás várja az ünnepi évforduló tiszteletére.

A Flesch Károly Kulturális Központ idén tölti be 30. életévét, immár 30 éve közvetít értéket Mosonmagyaróváron és a térségben, s mindezt méltóképpen, 30 rendezvénnyel szeretnék megünnepelni 2014-ben. A fellépők és a produkciók emlékeket idéznek a múltból, tükrözik a jelen kor ízlését, és már előremutatnak a következő 30 évre. Kijelölik az utat, melyen a Flesch Nonprofit Kft. a következő 30 évben szeretne továbbmenni, s értéket, kultúrát közvetíteni.

A sorozat nyitóprogramja februárban az Experidance társulat Frank Sinatra - A Hang című előadása volt. A teltházas színháztermi produkció méltóképpen indította az ünnepi rendezvénysorozatot, és emlékeztetett a számos nívós előadásra, melyeket az Experidance nemzetközi hírű tánckara és koreográfusa már bemutatott a térségben élőknek. A következő jelentős program, mely a régmúlt „non-stop” vetélkedőit is felidézi, a mosonmagyaróvári középiskolások számára rendezett Aludj máskor! című, 24 órás vetélkedő lesz április 5-én - a különleges alkalomra való tekintettel ezúttal - a Flesch Károly Kulturális Központban. Áprilisban még további két emlékezetes produkció várja az érdeklődőket: április 7-én a Győri Filharmonikus Zenekar és Jandó Jenő, április 17-én pedig Koncz Zsuzsa koncertje. Már mindkét előadásra vásárolhatók jegyek a Flesch Károly Kulturális Központban.

A Flesch 30 rendezvényeihez kapcsolódva a Wittmann Antal Parkban rendezett hagyományos városi majálist egy kétnapos rendezvény követi: a PARK Fesztivál és Gazdász Bajnokság. A majálison többek között fellép majd Szűcs Judit, Kovács Kati, és élő nagykoncertet ad Balázs Fecó. A Park Fesztiválon Hobo és Bandája, a Deák Bill Blues Band és Fenyő Miklós élő nagykoncertjei is láthatóak lesznek. A látogatók így idén három egymást követő napon szórakozhatnak május elején. A Flesch 30 programsorozat kiemelt rendezvénye a nyári Szent István Napok, ahol mindenki számára ingyenes élő nagykoncertet ad a QUIMBY, majd augusztus 20-án a Havasi Balázs Symphonic látványos előadását tekinthetik meg.

A programok egészen az év végéig tartanak, havonta más-más koncert, kiállítás, színházi előadás várja az érdeklődőket. A programsorozat szervezői nagy hangsúlyt fektetnek az elmúlt 30 év felelevenítésére, számos kiállítással tisztelegnek az elődök előtt, mint például a 30 évet bemutató Retrospektív című képzőművészeti és népművészeti kiállítással. Az érdeklődők a sajtóban és az interneten is láthatják majd a Flesch Károly Kulturális Központ elmúlt 30 évét idéző emlékeit, s folyamatosan követhetik az aktuális programok, rendezvények, kiállítások időpontjait is.
A szervezők szeretnék, ha minél többen részesei lennének a nagyszabású ünnepi rendezvénysorozatnak, akár a Flesch Károly Kulturális Központban, akár az ingyenes fesztiválokon is.

Részletes program, fellépők, időpontok, helyszínek, jegyárak itt!!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.