Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Április 14. 20:43, hétfő | Helyi
Forrás: Cselley-ház

Fotópályázat a műemléki világnap alkalmából

Fotópályázat a műemléki világnap alkalmából

A mosonmagyaróvári Hansági Múzeum és a Széchenyi Polgári Kör fotópályázatot hirdetett a műemléki világnap alkalmából „A szépség a részletekben lakozik – Moson vármegye fotós szemmel” címmel...

...ifjúsági és felnőtt kategóriában.

Épített örökségünk emlékei mindennapjaink részét képezik, számtalanszor elsétálunk mellettük, természetesnek vesszük őket s talán ezért nem is figyelünk oda rájuk. Pedig még a legegyszerűbb lakóházakon is felfedezhetünk megkapó részleteket, egy faragot kerékvetőkövet, kovácsoltvas ablakrácsot, egy míves kilincset vagy éppen egy festői fényekben fürdő téglafalat. A pályázattal ezekre a megbúvó kincsekre kívánták a szervezők felhívni a figyelmet.

A pályázatra szép számú, 57 nevezés érkezett, összesen 320 képpel. Felnőttek és diákok, amatőrök és profik küldték be fotóikat, amelyeken Mosonmagyaróvár és a térség településeinek eddig ismeretlen arca bontakozott ki. A gazdag és színvonalas anyagból a Szabó Béla (EFIAP fotóművész, Magyar Fotóművészek Szövetsége), Moldoványi Géza (Széchenyi Polgári Kör elnöke) és Milkovits Tibor (a duoinfomovar.hu ügyvezetője) alkotta szakmai zsűri válogatta ki azt az 56 alkotást, amelyekből 2014. április 17-én, 16:00 órakor nyílik kiállítás a Cselley-házban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.